Amendă uriașă pentru Primăria Sectorului 1. Garda de Mediu n-a iertat instituția condusă de Clotilde Armand

Nicu Stan 17.06.2021, 08:40
Amendă uriașă pentru Primăria Sectorului 1. Garda de Mediu n-a iertat instituția condusă de Clotilde Armand

Amendă uriașă pentru Primăria Sectorului 1. Garda de Mediu n-a iertat instituția condusă de Clotilde Armand. La cât se ridică sancțiunea, vedeți în articolul de mai jos.

Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu în scandalul gunoaielor. La cât se ridică amenda primită de Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 a primit o amendă uriașă. Garda de Mediu nu a iertat instituția condusă de Clotilde Armand după scandalul gunoaielor. Astfel, primăria Sectorului 1 a fost sancționată de Garda de Mediu pentru lipsa măsurilor în cazul scandalului gunoaielor. Amenda este în valoare de 160.000 de lei.

Garda de Mediu a luat măsuri în scandalul deșeurilor din Sectorul 1 al Bucureștiului. Instituția a fost amendată cu 160.000 de lei, pentru că nu a luat măsuri în cazul gunoaielor care au umplut Bucureștiul.

Garda de Mediu a dat mai multe amenzi
Garda de Mediu a dat mai multe amenzi

De ce a amendat Garda de Mediu primăria Sectorului 1

Astfel, Garda de Mediu a făcut public un document care arată că Primăria a fost amendată pentru că nu a luat măsurile de salubrizare și nici nu a prezentat actele necesare care să indice că legislația în vigoare a fost respectată.

În plus, amendată a fost și compania Romprest, care ridică gunoiul din Sectorul 1, iar aceasta a primit o sancțiune în valoare de 140.000 de lei, respectiv două amenzi de câte 70.000 de lei fiecare, pentru că nu a respectat condițiile din Autorizația de Mediu.

Ce amenzi au fost aplicate

În total, Garda de Mediu a aplicat amenzi în valoare de 440.000 de lei, în perioada 2-15 iunie 2021, după ce instituția a verificat felul în care primăriile din sectoarele din București, precum și firmele de salubritate au asigurat acest proces.

Astfel, în urma acestor controale au fost descoperite mai multe nereguli care s-au lăsat cu amenzi substanțiale. În plus, printre nereguli se regăsește faptul că nu a fost implementat Planul Municipal de Gestiune a Deșeurilor și nici instrumentul ”plătește pentru cât arunci”.

Contracte neactualizate

De asemenea, controalele au scos la iveală faptul că nu au fost actualizate contractele cu cei care administrează depozitele de deșeuri. În acest fel, patru operatori de salubritate care au activitate în București au fost amendați.

Printre primăriile sancționate se regăsesc cea din Sectorul 1 și cea din Sectorul 6 al Capitalei, însă cele mai mari amenzi le-a primit instutuția manageriată de Clotilde Armand.

Ce obligații au primăriile de sector

”Autoritățile administrației publice locale au următoarele atribuții și răspunderi: asigură, prin serviciile publice și operatorii economici responsabili, luarea măsurilor de salubrizare a localităților, de întreținere și gospodărire a spațiilor verzi, a piețelor și a parcurilor publice”, a transmis Garda de Mediu, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe