Amendă de 65.000 de lei pentru Gigi Becali! Motivul pentru care patronul FCSB a fost aspru sancționat

Amendă de 65.000 de lei pentru Gigi Becali! Motivul pentru care patronul FCSB a fost aspru sancționat

Gigi Becali e bun de plată! Are de scos din buzunar o sumă destul de mare. Motivul pentru care patronul FCSB a fost aspru sancționat e legat de fotbal.

Gigi Becali, amendat cu 65.000 de lei

Federația Română de Fotbal s-a autosesizat în urma unor declarații făcute de Gigi Becali privind fotbalul feminin. Astfel, Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF l-a amendat drastic pe patronul FCSB, care are de plătit nu mai puțin de 65.000 de lei pentru afirmațiile sale făcute în contextul obligativității echipelor de Liga 1 de a avea și formații de fotbal feminin. Gigi Becali s-a împotrivit deciziei FRF ca fiecare club din Liga 1 să înființeze echipe de fotbal feminin, deoarece femeile „nu ar trebui să joace fotbal”.

FRF l-a reclamat pe Gigi Becali în temeiul articolului 54 din Regulamentul Disciplinar, care face referire la rasism, xenofobie, discriminare și denigrare. Nu doar patronul FCSB a fost sancționat cu penalitate sportivă și cu o suspendare de patru luni, ci și clubul FCSB, amendat de FRF cu 10.000 de lei.

„Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George.

În temeiul art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni și penalitate sportivă de 65.000 lei.

În baza art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, se arată în comunicatul emis de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF.

Ce a declarat Gigi Becali

Gigi Becali a fost împotriva înființării unei echipe de fotbal feminin, dar a declarat ulterior că ar sponosriza una care să joace cu sigla FCSB pe echipament.

„Dacă o să fie obigatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una… Îi dau 10.000 sponsorizare şi pune FCSB pe piept. (n.r. – întrebat dacă o să meargă în vestiar să le încurajeze) Uite, vezi? Cum să meargă un bărbat în vestiar la femei? Vezi? Că şi asta strică! Hai, că cine ştie, discriminare, că la nebunia lor orice lucru e discriminare.

Dar eu spun lucrurile cum le văd normal, eu spun o opinie, o părere şi în opinia mea nu trebuie să facă femeia… Dar dacă trebuie şi e obligatoriu, cum este în regulament… Chiar ne-a rugat o echipă, le dau 10.000 sponsorizare şi după aia joacă pe piept cu FCSB. Nu te gândeşti? Dacă îi dă cu mingea în ţâţă? Hai, fiţi sănătoşi!”, a declarat Gigi Becali, la Pro X.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI