Ambasadorul Rusiei pune paie pe foc. A lăudat partidul AUR în presa de la Moscova: „Excepția”

Badea Violeta 22.06.2023, 12:50
Ambasadorul Rusiei pune paie pe foc. A lăudat partidul AUR în presa de la Moscova: „Excepția”

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a lăudat partidul condus de George Simion în presa de la Moscova. El a spus că AUR e singura ”excepție” din Parlament care se opune Statelor Unite ale Americii. De asemenea, oficialul rus a vorbit în termeni foarte elogioşi și despre unii deputați individuali. Iată toate declarațiile sale!

Partidul AUR, lăudat de ambasadorul Rusiei la București

Cu ocazia Zilei Rusiei, ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a acordat un interviu presei de la Moscova. În cadrul acestuia, el a lăudat partidul AUR pentru activitatea sa.

Totodată, acesta a spus că apreciază și câțiva deputați individuali care au curajul să-și ridice vocea în Parlament. Aici ar putea fi vorba de Diana Șoșoacă, care frecventează recepțiile de la Ambasada Rusiei din România și care a promovat narativele propagandei ruse, precum și de fostul deputat PSD, Dumitru Coarnă, care s-a alăturat recent grupului parlamentar AUR, potrivit Digi 24.

”Există un consens pro-atlantic și pro-european destul de larg în elita politică românească, nu există probleme aici. Dar dacă conducerea politică adoptă o poziție clar neprietenoasă față de Rusia, atunci există și alte opinii în societate.

Românii care fac afaceri, urmăresc politica sau sunt interesați de viața culturală apreciază mult mai realist importanța relațiilor de bună vecinătate cu Rusia. Din păcate, acest pragmatism se manifestă foarte slab la nivel politic.

Doar deputații individuali sunt capabili să-și ridice vocea în Parlament, iar când încep să vorbească despre interese naționale, începe „coșmarul” – sunt acuzați că sunt „agenți ai Kremlinului”.

Există o excepție aici: la ultimele alegeri parlamentare, Alianța naționalistă pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit să intre pe neașteptate în Parlament.

În timp ce cercurile politice românești vorbeau deja deschis despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial – SUA, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale, deși într-un mod foarte aparte „româno-unionist”, aşa cum este adesea numit”, a declarat Valeri Kuzmin pentru Tass.

Citește și Deputatul AUR Ciprian Titi-Stoica a fost exclus din partid. George Simion confirmă: are probleme cu alcoolul!

Valeri Kuzmin
Valeri Kuzmin

”Opriți războiul, vesticilor! Vrem pace!”

Pe data de 7 iulie, mai mulți parlamentari, printre care și Diana Șoșoacă, au fost invitați la Ambasada Rusiei, cu ocazia Zilei Naționale a acestei țări. Ulterior, aceasta a scris un mesaj pe rețelele sociale.

„Da, am fost și astăzi la Ambasada Federației Ruse pentru că am fost invitată cu ocazia Zilei Naționale! Opriți războiul, vesticilor! Vrem pace!”, a scris Diana Șoșoacă pe pagina sa oficială de Facebook, după participarea la recepție.

Citește și Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Senatului. Fostul premier a fost urmărit de Șoșoacă și a ieșit scandal!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...