Nu crede în covid-19, dar respectă regulile impuse de autorităţi. Cine este politicianul surprins pe stradă într-o ipostază neaşteptată (Foto exclusiv)

Stan Filon 22.03.2021, 13:09

Fostul senator PSD-ist Şerban Nicolae este un aprig luptător împotriva măsurilor luate de Guvern pentru a stopa pandemia de coronavirus. Politicianul nu ratează nicio ocazie pentru a lua la bani mărunți guvernarea liberală pentru măsurile luate. Cu toate acestea, Șerban Nicolae respectă restricțiile, deși are cu totul altă păreredespre acestea.

Șerban Nicolae nu crede în covid-19, dar respectă restricțiile

Șerban Nicolae a fost fotografiat de paparazzy Impact.ro, în weekend. Fostul parlamentar a ieșit duminică la un restaurant celebru din nordul Capitalei, patronat chiar de către celebrul bucătar Mohamed Murad. În drumul său spre bunătățile cu specific libanez, Șerban Nicolae a purtat masca de protecție, chiar dacă nu a fost o distanță mare de la mașină, până la resuaurant.

Șerban Nicolae nu a fost singur, ci a luat masa împreună cu un prieten. Cu siguranță s-a discutat și despre măsurile anti-coronavirus luate de Guvern. Legat de acest subiect, Șerban Nicolae a scris un text consistent pe Facebook, în care a spus, practic, că România copiază pur și simplu măsurile din alte țări, dar în final totul reduce la interese bănești majore.

”Pot fi purtători și transmițători al virusului”

”Decidenții, de la noi sau de aiurea, fac tot posibilul să ne convingă că „pandemia COVID19” nu este despre o boală și nici despre sănătatea oamenilor. Și asta încă de la bun început!
1. Dacă SARS-CoV-2 este un virus transmisibil, de ce sunt exceptați de la măsurile de carantină și izolare:
– demnitarii și funcționarii Parlamentului, Administrației Prezidențiale, Guvernului, ministerelor etc.,
– posesorii de pașapoarte diplomatice și persoanele care călătoresc în interes de serviciu,
– persoanele care au asupra lor o declarație pe proprie răspundere privind motivul deplasării,
– persoanele vaccinate, la 10 zile după rapel,
și multe alte categorii de persoane pe care nu le mai menționez?
Absolut toți cei care se încadrează în enumerarea de mai sus pot fi purtători și transmițători al virusului! Sau nu chiar? Nu rezultatul negativ la testare ar trebui să ne asigure că o persoană nu are și nu transmite virusul?
2. Dacă SARS-CoV-2 este un virus transmisibil prin contact sau pe cale aeriană la distanță de până la 1,5-2 metri, de ce se instituie carantina asupra localităților și sunt oprite și verificate autoturismele personale care intră/ies/tranzitează în/din respectivele localități? Controlul depistează prezența virusului? Amenda previne răspândirea bolii?
3. Dacă limitarea circulației este necesară prevenirii contactului cu purtători ai virusului, de ce sunt exceptate de la restricții persoanele vaccinate? Înțeleg că sunt imunizați și protejați față de boală, dar pot să fie purtători și transmițători ai virusului, aidoma asimptomaticilor!

Faptul că asemenea măsuri sunt luate și în alte țări nu schimbă cu nimic datele problemei.

Numărul anomaliilor, al acțiunilor ilogice și al semnelor de întrebare legate de gestionarea epidemiei și a campaniei de vaccinare este mult mai mare. Aproape nimic nu e cu adevărat coerent, eficient sau legat în mod rațional de prevenirea și combaterea COVID19. În România se aplică mimetic măsurile restrictive aplicate în alte țări. În România se primesc și se administrează exclusiv vaccinuri acreditate de către autoritățile UE, fiind excluse cele din Rusia și China. Nu mai avem discernământ? Imitarea mecanică a altora e singura formă de acțiune? Virusul acționează geo-politic? S-a stabilit, pe criterii științifice, că Rusia și China nu dispun de cercetare medicală demnă de încredere? Iar dacă nu există încă un tratament standardizat și certificat ca eficient în tratarea bolii, de ce reacția halucinant-isterică împotriva unor scheme „neautorizate”?

SARS-CoV-2 este un virus cu rată mare de contagiozitate iar boala COVID19 poate duce la efecte foarte grave, neavând încă un tratament 100% eficient. Măsurile de protecție individuală, vaccinurile și credința sunt singurele arme pe care le avem deocamdată la dispoziție. În aceste condiții, ceea ce fac decidenții în privința pandemiei este un ansamblu aberant și toxic de politică iresponsabilă, concurs de imagine personală și foarte mari interese bănești!
Așa să le-ajute Dumnezeu!”, a scris Nicolae pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...