Alte două decese cauzate de varianta Delta în România. Persoanele care au murit nu erau vaccinate anti-covid-19

Ana Anitoiu 07.07.2021, 18:17
Alte două decese cauzate de varianta Delta în România. Persoanele care au murit nu erau vaccinate anti-covid-19

Alte două decese cauzate de varianta Delta a coronavirusului au fost înregistrate în România. Persoanele care au murit nu erau vaccinate anti-Covid-19. Ambele victime aveau ”condiții medicale preexistente”.

Unde au fost înregistrate cele două noi decese cauzate de varianta Delta a coronavirusului

Mai exact, este vorba despre doi bărbați din Bacău. Unul avea vârsta de 35 de ani iar celălalt de 62 de ani. Amândoi fuseseră internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

”Pacienții au fost internați la noi, au venit confirmați pozitiv și erau internați la Anestezie și Terapie Intensivă. Unul dintre ei a murit vineri noapte spre sâmbătă, celălalt duminică noapte spre luni. Secvențierea pentru a depista tulpinile nu se face la noi, ci la București, iar rezultatele au venit post-mortem”, a declarat Adrian Popa, managerul Spitalului Județean din Bacău, potrivit Libertatea.

De altfel, în județul Bacău există un focar familial de Covid-19, cu șase cazuri. Unul dintre acestea este cel al unuia dintre bărbații decedați, iar celelalte cinci sunt asimptomatice. În total, în patru dintre aceste cazuri este vorba despre varianta Delta a coronavirusului. Persoanele infectate au fost izolate, iar oamenii cu care acestea au intrat în contact au fost plasați în carantină.

Alte doua decese cauzate de varianta Delta in Romania. Persoanele care au murit nu erau vaccinate anti-covid-19
Cadre medicale cu echipament de protectie

Bilanțul variantei Delta a coronavirusului în România

Până în prezent, în România au fost confirmate 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în nouă județe. Cele mai multe dintre acestea au fost înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București. În unele cazuri nu au fost găsite origini din alte țări. Autoritățile au avertizat că acest lucru înseamnă că există posibilitatea transmiterii comunitare.

Bilanțul negru a crescut după ce primul deces provocat de tulpina indiană a fost înregistrat în țară la data de 24 iunie. Atunci, și-a pierdut viața o femeie în vârstă de 72 de ani din Pitești, neimunizată.

Ce simptome a provocat varianta Delta a coronavirusului

În rândul pacienților care au ajuns recent la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, varianta Delta a coronavirusului a provocat simptome comune, precum febra șu tusea. În plus, bolnavii au prezentat disfuncție respiratorie.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Național de Vaccinare, varianta Delta a coronavirusului, ce a fost depistată pentru prima dată în India, este de două ori mai contagioasă față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai contagioasă decât varianta Alpha, cunoscută drept tulpina britanică.

Varianta indiană a coronavirusului ar putea deveni tulpină majoritară la nivel mondial și este responsabilă de un număr mare de infecții, mai ales în rândul persoanelor nevaccinate. Vaccinurile disponibile în prezent sunt eficiente și în fața acestei tulpini, după administrarea ambelor doze. Serul de la Pfizer/ BioNTech asigură o protecție de spitalizare de 96%, iar cel de la AstraZeneca asigură o protecție de 92%.

În total, în România au fost confirmate 1.081.090 de cazuri de Covid-19, iar 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați. Bilanțul negru a ajuns la 34.098 de decese. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...