EXCLUSIV

Alina Radi, apropiata soțului timișorencei care s-a sinucis împreună cu copiii ei: „E stană de piatră! Stă cu ochii ațintiți într-un punct fix” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 06.05.2022, 15:41
Alina Radi, apropiata soțului timișorencei care s-a sinucis împreună cu copiii ei: „E stană de piatră! Stă cu ochii ațintiți într-un punct fix” EXCLUSIV

Misterele triplei tragedii de la Timișoara, de acum câteva zile când o tânără mama s-a aruncat de pe terasa unui bloc cu zece etaje purtându-și în brațe cei doi copii minori, sunt departe a fi descifrate. Dacă vor fi vreodată! Alina Radi, o cunoscută cântăreață de muzică populară din vestul țării și o apropiată a familiei celui care i-a fost cândva soț celei care a preferat să-și curme recent viața, a vorbit cu impact.ro despre episodul care a îngrozit nu doar un oraș, ci o țară întreagă.

Alina Radi îl cunoaște pe tatăl celor doi copii

Trebuie să vă spun din capul locului că nu am fost niciodată prietena Iuliei Bili, cea care s-a stins zilele trecute. Nu eram prietena ei, nici nu o cunoaștem prea mult. Mama mea e foarte bună amică cu mama lui Alex Bili, soțul tinerei care a murit. A fost și la nunta lor, și la botezul unuia dintre copiii lor. Pe de altă parte, nimeni nu are vreo explicație pentru cele întâmplate.

E o tragedie care a marcat un oraș, dacă nu cumva o țară întreagă! Nimeni nu cred că știe ce a fost, cum a fost. Am văzut tot felul de scenarii prin presă, dar nu pot să-mi dau cu presupusul. Personal, nu cunosc ca cineva s-o fi șantajat sentimental pe Iulia. Nici nu am discutat vreodată cu cineva pe acest subiect. Nici măcar cu Alex, capul familiei îndoliate, care e un apropiat al familiei noastre, ne cunoaștem de când eram copii!”, a început ea seria declarațiilor pentru impact.ro.

Alex Bili, capul familiei, e ca o stană de piatră

Alina Radi a explicat și că în aceste zile nimeni nu a putut scoate prea multe cuvinte de la Alex Bili, soțul tinerei mame care a ales să-și încheie atât de repede și de brutal conturile cu viața:

E stană de piatră! Stă cu ochii ațintiți într-un punct fix sau privește în gol și nu scoate cu orele niciun cuvânt. Am fost joi seara la capela unde sunt cei depuși cei trei, fiindcă Iulia Bili și copiii vor fi îngropați împreună în același coșciug. Iar pe cruce e trecut acest nume, Iulia Bili! Acolo era și el și nu am putut schimba mai mult de două sau trei cuvinte. Am spus-o și o repet, omul ăsta și-a iubit ca un nebun soția și copiii. Sper că va putea să depășească aceste momente de chin!”

Potrivit solistei de muzică populară, cei trei îți vor dormi somnul de veci împreună în aceeași groapă din cimitirul timișorean Freidorf. La înmormântare va fi fost prezent și un preot ortodox care se va ruga pentru liniștea sufletească a celor doi copii micuți, dar posibil și pentru cea a mamei, considerată până în prezent drept sinucigașă și înhumată astfel potrivit unor canoane diferite.

Alina Radi, apropiata sotului timisorencei care s-a sinucis impreuna cu copiii ei E stana de piatra! Sta cu ochii atintiti intr-un punct fix
Alex Bili si-a condus pe ultimul drum tot ce avea mai drag, pe fosta sotie, și pe copiii sai, Alisa și Nicolas. Alaturi de el s-a aflat si prietena sa din copilarie, Alina Radi

Cei veniți la priveghi au condamnat-o, în marea lor majoritate, pe sinucigașă 

La priveghiul de joi seara, de la capela unde au fost depuși cei trei, au venit sute de oameni. Fără exagerare vă spun că au fost sute. I-am auzit despre ce discutau. Majoritatea o condamnau pe Iulia pentru cele întâmplate. Chiar dacă poate au dreptate, noi, oamenii, nu putem condamna pe nimeni! Doar cel de sus poate face asta!

Pe de altă parte, nu știu ce să zic. Am aflat că Iulia era psiholog de meserie. Deci s-ar spune că ar fi avut armele pentru a combate stările de depresie. Nu știu de ce nu a făcut-o! Poate că i-ar fi fost bună rutina de zi cu zi a vieții. Nu cred că avea probleme insurmontabile de depășit.

Nu era săracă, nu ducea lipsă de nimic, avea unde sta, ce mânca, Alex știu că trimitea bani acasă. Copiii erau sănătoși. Nu se afla în situația acelor mame care trebuie să vândă tot, casă, mașină, pentru a-și salva copiii bolnavi de cancer. Nu știu ce să zic, dar nu am auzit niciodată de vreo mamă aflată în această situație care alege să-și pună capăt zilelor!”, a adăugat Alina Radi.

Femeia i-ar fi cerut tatălui copiilor să nu mai plece în Austria

Ea mai spune că știe că Iulia i-ar fi cerut lui Alex, fostul și viitorul ei soț, cu care urma să se recăsătorească în această vară, să nu se mai întoarcă la muncă în Austria:

„Alex i-a spus că trebuie să se întoarcă în Austria, pentru a-și pune la punct treaba la locul de muncă. Fiindcă a considerat că e important un loc de muncă în aceste vremuri. Stabiliseră detaliile nunții din această vară și urmau să se revadă curând!”.

Apoi a adăugat: „Cred că erau un cuplu normal. Cu bune și cu rele. Nu există pe lumea asta cuplul perfect! De ce nu mai există el azi? Pur și simplu, nu știu! Și nu știu să știe cineva răspunsul acestei întrebări!”.

Alina Radi
Alina Radi

Iulia Bili, 33 de ani și copiii săi, Alisa și Nicholas, de șase, respectiv doi ani, s-au stins din viață la începutul lunii mai, după ce mama lor a decis să recurgă la un gest extrem, trăgându-și copiii după ea.

Urmăriți Impact.ro și pe