Alina Bica se revoltă în presa din Italia. „Sunt o persoană educată, nu pot să fac închisoare în România”

Raluca Juncu 16.07.2020, 14:05
Alina Bica se revoltă în presa din Italia. „Sunt o persoană educată, nu pot să fac închisoare în România”

Alina Bica a fost reținută de polițiștii din Italia, săptămâna trecută, potrivit unui anunț făcut de șeful IGPR, Liviu Vasile. Fosta șefă a DIICOT a fost plasată în arest la domiciliu, acolo unde va sta pe toată durata procesului de extrădare. Recent, aceasta a oferit un interviu pentru o publicație din Peninsulă.

Prima declarație a Alinei Bica, în presa din Italia

La 6 zile după ce a fost reținută de autoritățile din Italia, Alina Bica s-a confesat unor jurnaliști de la publicația La Gazzetta del Mezzogiorno, din Italia. Fosta șefă a DIICOT susține că acuzele care i se aduc sunt de ordin instrumental și consideră că nu a comis nicio infracțiune.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală de Poliția Română prima dată în iunie 2018.
Alina Bica a fost dată în urmărire generală de Poliția Română prima dată în iunie 2018. Sursa: captură foto Poliția Română 

„Acuzele împotriva mea sunt instrumentale, nu am comis nicio infracțiune și am depus un nou recurs în față Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători”, a declarat Alina Bica către presa din Peninsulă, potrivit ziare.com.

Mai mult, în ceea ce oprivește procesul de extrădare, fosta șefă a DIICOT susține că va solicita să-și ispășească sentința în Italia, acolo unde locuiește de mai mult de un an de zile.

„Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, va voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu.

Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare”, a declarat Alina Bica în fața magistraților italieni.

Alina Bica a fugit de doi ani din România

Alina Bica a plecat din România în 2018, după ce a fost dată în judecată în mai multe dosare, care nu se încheiaseră. Ulterior, ea a fost fotografiată în Costa Rica (America Centrală), unde s-a aflat în compania Elenei Udrea. Tot acolo, ea a fost reținută de autorități, dar a fost eliberată, ulterior, la solicitarea fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader.

Urmăriți Impact.ro și pe