Alimentul pe care să nu-l consumi niciodată. Ce a descoperit chef Florin Dumitrescu e șocant

Stan Filon 10.06.2023, 18:37
Alimentul pe care să nu-l consumi niciodată. Ce a descoperit chef Florin Dumitrescu e șocant

Chef Florin Dumitrescu a vorbit despre alimentul pe care spune că nu ar trebui să-l consumăm aproape niciodată! Celebrul bucătar a venit și cu un exemplu care a șocat pe toată lumea! Un ingredient folosit la alimentul foarte consumat în România a făcut pur și simplu gaură în beton.

Alimentul pe care să nu-l consumi niciodată

Chef Florin Dumitrescu a fost recent invitat într-un podcast, unde a povestit o întâmplare care a șocat audiența. Celebrul jurat de la emisiunea Chefi la cuțite a vorbit despre alimentul preferat al românilor: pâinea. Trage un semnal de alarmă și spune că trebuie să verificăm bine alimentul, înainte de a-l cumpăra.

Vedeta de televiziune a recunoscut că el nu mai mănâncă pâine din comerț, mai ales după ce a aflat ce a pățit un bun prieten de-al său. Amicul bucătarului are o brutărie de foarte mulți ani, însă într-o noapte recipientul în care se afla un element important în fabricarea pâinii s-a spart, iar din el a curs pe jos lichidul respectiv. Într-o singură noapte, acel lichid a săpat pur și simplu în betonul de 12 cm grosime!

Alimentul pe care sa nu-l consumi niciodata. Ce a descoperit chef Florin Dumitrescu e socant
Alimentul pe care sa nu-l consumi niciodata. Ce a descoperit chef Florin Dumitrescu e socant

„Dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi așa”

„Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie, o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat, i-a curs bidonul de afânător, era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine și i-a făcut gaură în beton. Ăla a căzut ca picătura chinezească, peste noapte i-a făcut gaură în beton, de 12 centimetri.

Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi. De asta, atunci când cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi așa. Eu de asta mănânc lipie, faină cu apă”, a declarat chef Florin Dumitrescu, în cadrul podcastului moderat de George Buhnici.

Cu toate acestea, pâinea este preferata românilor! De altfel, România conduce în topul european atunci când vine vorba de consumul de pâine pe cap de locuitor. Potrivit statisticilor europene, un român mănâncă nu mai puțin de 97 de kilogramede produse de panificație pe an, în comparație cu un britanic, de exemplu, care consumă doar 14 kilograme pe an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...