Alimentul pe care Ana Aslan îl evita mereu. Ce obicei respecta cu sfințenie pentru a-și păstra tinerețea

04 01. 2023, 16:42

Ana Aslan evita mereu un anumit aliment. Menajera ei a dezvăluit că celebrul medic, care a trăit 91 de ani, respecta cu sfințenie un obicei pentru a-și păstra tinerețea.

Ce obișnuia să mănânce Ana Aslan

Ioana Preda, care a fost menajera Anei Aslan pentru peste zece ani, a povestit că aceasta obișnuia să fie atentă la siluetă și să mănânce mai ales carne de vită – ce era nelipsită din regimul ei alimentar.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: Dă-mi o bomboană! Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata.

Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură.

Întotdeauna lua masa la 1:30 îmbrăcată, chiar daca era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respectă acest ritual”, povestea Ioana Preda.

Ana Aslan

Ce aliment evita Ana Aslan

Ana Aslan obișnuia să mănânce sănătos, la ore fixe, și le recomanda pacienților săi să aleagă la rândul lor alimente cât mai naturale, nu din conserve. Medicul consuma multe legume și fructe și avea grijă să facă mișcare.

Alimentul pe care îl evita Ana Aslan era carnea de porc. Medicul avea un clasament în ceea ce privește carnea, conform menajerei sale: carnea de vită, pește, carne de pasăre, miel sau oaie și abia apoi carne de porc, pe care nu o recomanda.

Ana Aslan recomanda consumul de ficat, limbă și în general carne de la alimentele a căror hrană este mai curată. Medicul prefera să consume carnea rasol sau la cuptor, indiferent de tipul acesteia.

În anul 1952, Ana Aslan a preparat un medicament menit să întârzie procesul de îmbătrânire, Gerovital H3, ce a devenit cunoscut în toată lumea. Medicul a murit în mai 1988, la vârsta de 91 de ani.