Alimentul care are mai multă vitamina C decât lămâia. E sănătate curată, blochează îmbătrânirea și îmbolnăvirea

Corina Oprea 19.06.2023, 12:24
Alimentul care are mai multă vitamina C decât lămâia. E sănătate curată, blochează îmbătrânirea și îmbolnăvirea

Este foarte important să avem o alimentație sănătoasă și să încercăm să introducem în meniul nostru alimente cât mai bogate în nutrienți. Medicii recomandă consumul unui alimente extrem de sănătos, despre care se spune că ar conține mai multă vitamina C decât lămâia. Este minune curată, face miracole pentru organismul nostru!

Alimentul cu cea mai mare cantitate de vitamina C

Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre alimentul care conține cea mai mare cantitate de vitamina C. Mulți s-ar gândi la lămâie, dar se pare că există unul care o întrece la acest capitol. Maai exact, este vorba despre pătrunjel, care este foarte bogat în cea mai puternică substanță antioxidantă din natură.

Medicul explică faptul că pătrunjelul are o mulțime de beneficii pentru sănătate, precum reducerea îmbătrânirii sau întărirea sistemului imunitar. Spre deosebire de ardei gras roșu, care are 160mg de vitamină/100g, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșune 67mg, suc de portocale 54mg, pătrunjelul are o valoare de 200mg.

„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine și cea mai puternică substanță antioxidantă din natură. Blochează “ruginirea”, adică îmbătrânirea și îmbolnăvirea, ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărește sistemul imun.

Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la citrice în general și la lămâi în special. Adevărul este că legumele sunt mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel”, a explicat Mihaela Bilic.

De la Mihaela Bilic mai aflăm și că pătrunjelul este foarte bogat în betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calci și este antianemic, antioxidant, îmbunătățind digestia sau respirația.

Cum putem consuma pătrunjelul

Mihaela Bilic recomandă insistent consumul de pătrunjel, în cantități considerabile. Medicul susține că, în spitalele din Franța, salata de pătrunjel (tabouleh) este foarte consumată, având multă vitamina C. Medicii o recomandă, mai ales după intervenții grele, în perioada de recuperare, fiind un preparat rapid și foarte sănătos.

Foarte gustos este și un fresh de pătrunjel, pentru cei cărora le plac aromele puternice. Acesta poate fi combinat perfect cu lămâie și puțină miere și rezultă o băutură răcoritoare, dar și foarte gustoasă, pentru că aromele se îmbină perfect.

Pătrunjelul poate fi, de asemenea, folosit ca ingredient principal în anumite preparate. De exemplu, puteți pregăti pesto de pătrunjel, combinând frunzele de pătrunjel cu usturoi, ulei de măsline și nuci pentru a obține o pastă aromată și delicioasă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe