Alimentul care ar putea să lipsească în curând din România. Se vorbește clar despre o criză

Badea Violeta 24.05.2022, 11:06
Alimentul care ar putea să lipsească în curând din România. Se vorbește clar despre o criză

Nu mai e niciun secret că Ucraina a fost un mare exportator de alimente. Din cauza răboiului, însă, companiile şi-au închis porţile rând pe rând și se vorbește deja de o criză pe termen lung. În curând, România ar putea resimţi lipsa unui aliment ce se regăsește acum în toate locuințele și este extrem de consumat. Iată despre ce este vorba!

Alimentul care va fi greu de găsit în România

Veste proastă pentru toți românii! De la începutul invaziei în Ucraina, numeroase companii s-au închis. Un anunț crunt le dă deja fiori oamenilor. Se pare că un aliment ce se regăsește acum în toate gospodăriile și este extrem de consumat și cumpărat va fi din ce în ce mai greu de găsit.

Este vorba despre sare. Amintim că cea mai mare companie de producție din Europa, Artemsil, s-a închis în urmă cu o lună, din cauza bombardamentelor din Ucraina. Astfel, este de aşteptat ca principalii consumatori, printre care se numără și românii, să aibă de suferit.

„Întreprinderea nu funcționează, este inactivă, conform ordinului, pe termen nelimitat. Bombardarea este constantă, clădirea administrativă este parțial distrusă.

Au fost lovituri directe în mine, în depozitele de materiale. Procesul de producție este imposibil. Nu îl vom putea relua prea curând, asta ar însemna să punem oamenii în pericol.

Artemsil a fost deja evacuat, majoritatea personalului administrativ și a inginerilor nu mai sunt acolo.”, a declarat directorul executiv al Artemsil, Victor Yurin, într-un interviu pentru Free Radio, din Kiev.

Ce sa faci daca ai pus prea multa sare in mancare
Romania s-ar putea confrunta cu o criza de sare

Compania din Ucraina s-a închis în aprilie

Victor Yurin a mai precizat, în cadrul aceluiași interviu, că uzina a fost închisă în aprilie, fiindcă nu a mai putut fi efectuat exportul pe calea ferată.

„Artemsil se concentrează în principal pe transportul de produse pe calea ferată, dar punctele noastre unde ar trebui să descărcăm sarea sunt constant bombardate, astfel că nu putem face acest lucru”, a mai adăugat directorul companiei.

Urmăriți Impact.ro și pe