„Alianța pentru România”, planul lui Marcel Ciolacu pentru alegerile din 2024. „Cred că e momentul să ne așezăm la masă.”

Ionuț Vieru 28.01.2023, 12:30
„Alianța pentru România”, planul lui Marcel Ciolacu pentru alegerile din 2024. „Cred că e momentul să ne așezăm la masă.”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, propune o alianță între PNL și PSD care să câștige alegerile din anul 2024. Cele două mari partide s-ar putea uni, formând astfel „Alianța pentru România”. Ce răspuns a primit din parte PNL?

„Alianța pentru România”, partidul care ar câștiga alegerile din 2024

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că, dacă liberalii sunt de acord, coaliția din prezent cu PNL s-ar putea transforma într-o singură alianță. Acesta a spus că este pregătit să se așeze la masa discuțiilor dacă și celălalt partid este de acord.

„Dacă dorim să transformăm această coaliție într-o alianță cu un proiect de țară și după 2024, cred că e momentul să ne așezăm la masă și să avem împreună o alianță pentru România între cele două mari partide – unul de stânga și unul național-liberal și atunci cred că lucrurile se vor așeza”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, la Brăila.

Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a precizat că va fi greu ca partidul lor să aibă o colaborare bună cu PSD în toate județele, atât timp cât Marcel Ciolacu îi „încurajează pe unii dintre reprezentanții săi în teritoriu să îi atace pe miniștrii PNL și pe reprezentanții administrației locale PNL”.

Marcel Ciolacu a cerut în coaliție ca PSD și PNL să formeze alianțe obligatoriu și la nivel local, în primării și Consiliul Județean. Președintele PSD a cerut, de asemenea, ca PNL să nu mai poată încheia alianțe locale cu alte partide în afara social-democraților.

Planul lui Marcel Ciolacu pentru alegerile din 2024
Planul lui Marcel Ciolacu pentru alegerile din 2024

Răspunsul lui Marcel Ciolacu despre conflictul PSD-PNL

Dan Motreanu a declarat pentru Digi24.ro că nu este posibil ca liberalii să încheie alianțe locale doar cu social-democrații, atâta timp cât liderii PSD continuă să îi atace pe miniștrii PNL. Ciolacu i-a transmis lui Motreanu că a furat de la PSD 28 de primari înainte de alegeri la Giurgiu.

„Nu comentez declarațiile domnului Motreanu. E o țară liberă. Ne exprimăm anumite păreri. Îi amintesc domnului Motreanu că a furat de la PSD 28 sau 30 de primari înainte de alegeri la Giurgiu. Să vadă din această perspectivă reacția deputatului și președintelui PSD Marian Mina în ceea ce privește conducerea județului Giurgiu. A spus ceva fals sau neadevărat domnul Mina?”, a declarat Marcel Ciolacu, la Brăila.

Reacția liberalului a venit după postarea președintele PSD Giurgiu, Marian Mina. Acesta a precizat pe rețelele de socializare că jumătate dintre miniștrii liberali sunt cu probleme, dând ca și exemplu ministerul de Interne, Lucian Bode.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe