Alexandru Rafila nu ar fi amenințat cu demisia. „„Eu nu am anunţat pe nimeni chestiunea asta”

Badea Violeta, Mirabela Năstase 22.12.2021, 00:02
Alexandru Rafila nu ar fi amenințat cu demisia. „„Eu nu am anunţat pe nimeni chestiunea asta”

Alexandru Rafila este ministru al Sănătății din data de 25 noiembrie 2021. El este cel de-al șaselea om politic care ocupă această funcție în pandemie, după Victor Costache, Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Cseke Attila (interimar). La nici o lună de la preluarea acestui post, Alexandru Rafila amenință cu demisia. Iată de ce vrea să plece din Guvern.

Alexandru Rafila ar fi amenințat că pleacă din Guvern

Scandal uriaș în cadrul coaliției pe tema introducerii certificatului verde! Ministrul Alexandru Rafila amenință că își dă demisia în cazul în care nu se implementează obligativitatea acestui document la locul de muncă, potrivit unor surse Antena 3.

„Ministrul amenință fiindcă se tergiversează adoptarea unui proiect de lege privind introducerea certificatului la locul de muncă.

Din informațiile noastre, Alexandru Rafila a tras mai multe semnale de alarmă în ultimele două săptămâni, atât în cadrul coaliției de guvernare, cât și în discuțiile cu ceilalți colegi din guvern, că valul cinci va lovi puternic și că trebuie oprit prin introducerea certificatului la locul de muncă.

După protestele de astăzi, ministrul se teme că nu va exista o asumare a răspunderii nici din partea guvernului. Astfel, din informațiile noastre, ministrul pune în acest fel problema în discuțiile cu colegii din coaliție”, a transmis un corespondent al postului de televiziune menționat mai sus.

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Negarea informației a venit chiar din partea ministrului

Ministrul Sănătății a negat că ar fi amenințat cu demisia din Guvern, chiar la ieșirea, luni seară, din comisia de Sănătate. El a declarat că a fost inițiat un apel către guvernați referitor la introducerea certificatului verde.

„Eu nu am anunţat pe nimeni chestiunea asta. Am făcut un apel la responsabilitate. Atât. Certificatul verde trebuie să treacă pentru că trebuie să avem la dispoziție un instrument dacă cumva apare un val pandemic.

Dacă nu apare un val pandemic atunci avem doar un cadru legal. Dacă nu trece certificatul verde avem cu toţi o problemă că nu suntem responsabili la ceea ce se întâmplă. Este responsabilitatea acestei coaliții. PSD şi-a făcut treaba, a avenit cu acest proiect”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, despre introducerii obligativităţii certificatului verde la locul de muncă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit marți, 21 decembrie, despre decizia de a introduce certificatul verde pentru muncă. Potrivit acestuia, cetățenii au protestat pentru că nu sunt informați corect. În plus, Alexandru Rafila a precizat că decizia va fi una politică, în urma unui consens în coaliţia de guvernare.

„Oamenii sunt incitaţi, nu sunt informaţi absolut deloc şi ei au protestat împotriva a ceva despre care cred că nu aveau prea multe informaţii. Eu cred că trebuie să fim echilibraţi, dar trebuie să fim şi responsabili pentru sănătatea publică. (…) Ideea este următoarea: decizia va fi politică.

Trebuie să ajungem la un consens din partea coaliţiei. Atât eu, ca ministru al Sănătăţii şi ca profesionist în sănătate, ca şi colegi mei din PSD, sprijin această iniţiativă. Rămâne ca ceilalţi parteneri ai noştri din coaliţie să accepte această soluţie sau să o îmbunătăţească, dar trebuie să găsim o soluţie, astfel încât noi să fim pregătiţi înainte de valul pandemic”, a declarat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila își dorește că măsura să se aplice înainte de începerea valul al cincilea al pandemiei de coronavirus, care potrivit spuselor acestuia va dura cel puţin două luni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...