Alexandru Arșinel, externat din spital, după ce a acuzat o stare de rău. Ultimele detalii despre starea de sănătate a artistului

Iancu Andreea, Cătălina Burghelea 02.02.2022, 08:23
Alexandru Arșinel, externat din spital, după ce a acuzat o stare de rău. Ultimele detalii despre starea de sănătate a artistului

Actorul Alexandru Arșinel a ajuns de urgență la spital, marți seară, după ce a acuzat o stare de rău. Acesta ar fi sunat la 112 pentru că nu se simțea bine și a solicitat ajutor medical. Ambulanța ajunsă la locuința maestrului a stabilit că sunt necesare investigații suplimentare și l-a transportat la spital.

Care este starea de sănătate a actorului. Alexandru Arșinel a ajuns de urgență la spital

Update 2 februarie, ora 8.22. Marele actor Alexandru Arșinel a fost externat din spital. Artistul a plecat acasă la ora 2.00 azi-noapte, de la Spitalul Universitar. Acesta a refuzat internarea, după ce a acuzat o stare de rău. Arșinel a fost condus acasă de fiul său. Deși marelui actor nu i-au ieșit bine toate analizele, a cerut să plece acasă, în ciuda recomandărilor de internare ale medicilor.

Știrea inițială

Alexandru Arșinel a fost transportat de urgență la Spitalul Universitar din București, după ce a fost nevoit să apeleze la 112 pentru că nu se simțea bine. Medicii care l-au consultat au stabilit că este nevoie de investigații amănunțite și au decis să îl ia la spital. Actorul, care suferă de multiple probleme de sănătate, le-ar fi spus medicilor că a suferit un puseu de tensiune din pricina supărării.

Pe de altă parte, maestrul Arșinel a suferit o intervenție chirurgicală dificilă în urmă cu puțin timp. Doar două luni au trecut de când actorul a fost internat pentru operația pe cord, în urma căreia i s-a montat un stent, dar după care încă nu s-a recuperat complet. Stările de amețeală și durerile de cap îl afectează în continuare pe celebrul actor de comedie.

„Am fost la spital la Monza la control, după operația la inimă. Nu am o stare bună. Îmi mai vin niște valuri în cap, în creier, cu toate că sunt bine! Nu pot să mă plâng! Mă mișc destul de greu, trag de mine. Mai ies din casă pentru spectacolul pe care-l am, dar e foarte greu să-i mulțumești pe toți.”, a declarat recent Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel, dus de urgență la spital
Actorul Alexandru Arșinel, afectat de tensiunile cu edilul Capitalei

Actorul, afectat din pricina scandalului cu Nicușor Dan

Alexandru Arșinel, ajuns la venerabila vârstă de 82 de ani, este extrem de afectat de faptul că primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu a mai dorit să-i prelungească contractul pentru funcția de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase. Deși are o carieră impresionantă în slujba scenei teatrului românesc, edilul Capitalei a decis să îl elibereze din această funcție și nu a mai prelungit contractul.

„În sală sunt 30 de persoane… în condițiile acestea cu pandemia, iar activitatea teatrului se desfășoară și cu ajutorul colaboratorilor, balerini, artiști.. ne-au tăiat la jumătate… iar acum Nae mă mai are și pe mine pe cap! Firea ne-a ajutat foarte mult, a ajutat arta, în general, teatrele le-a sprijinit…”, declara Alexandru Arșinel la Antena 3.

Mesajul primarului Capitalei, după conflictul cu actorul

După o activitate de 60 de ani pe scena teatrului românesc, maestrul Alexandru Arşinel a devenit pensionar. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a refuzat să-i mai prelungească contractul actorului pentru funcția de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase. Edilul Bucureștiului a oferit și poziția sa, în urma nemulțumirilor enunțate de actor.

„Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul Constantin Tănase. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era și directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informațiilor primite din teatru asupra activității sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Maestrul comediei a rămas însă colaborator al teatrului, ca actor, după ce ani buni a deținut funcția de director al unității artistice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...