Alertă pentru clienții magazinelor Penny și Carrefour. Produsul cumpărat de mulți, retras de la vânzare

Ana Anitoiu 16.06.2022, 10:12

A fost dată o alertă pentru clienții magazinelor Penny și Carrefour. Un produs considerat un aliment sănătos a fost retras de la vânzare. Acesta a fost comercializat în București, dar și în alte localități din țară, iar persoanele care au apucat să-l cumpere au fost rugate să nu-l consume.

Ce produs a fost retras de la vânzare de Penny și Carrefour

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a informat că produsul, importat din Turcia, a fost retras de la vânzare de Penny și Carrefour deoarece depășea valorile admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos-metil).

Mai exact, este vorba despre grapefruit roșu, din lotul cu numărul 15989. Compania SC Karema Fruct SRL a cerut retragerea de la vânzare a acestui produs și rechemarea lui de la clienți. Aceste fructe au fost comercializate în perioada 3 – 9 iunie 2022.

Alte magazine în care a fost comercializat acest produs periculos pentru sănătatea clienților, din același lot originar din Turcia au fost Selgros și Metro, conform Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Alerta pentru clientii magazinelor Penny si Carrefour
Un produs, retras de la vanzare

Ce trebuie să facă cei care au cumpărat produsul retras de la vânzare

Persoanele care au cumpărat produsul retras de la vânzare au fost rugate să nu le consume și să le returneze în magazine, până la data de 28 iunie. Cei care vor să-și recupereze banii pe acest produs trebuie să prezinte un bon fiscal cu care să facă dovada achiziționării lui din Penny, Carrefour, Selgros sau Metro.

Cele două lanțuri de magazine au publicat lista unităților în care a fost comercializat produsul alimentar periculos pentru sănătatea clienților. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea listele magazinelor ce au fost publicate de Penny, Carrefour, Selgros și Metro.

Săptămâna trecută, un alt produs alimentar pe care multe persoane îl consideră sănătos a fost retras de la vânzare, conform ANSVSA. Produsul „Alesto Mix semințe, 200g”, comercializat de Lidl, a fost rechemat preventiv de producătorul Olimp, deoarece exista suspiciunea că acesta ar putea fi contaminat cu Salmonella.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...