Kinder retrage mai multe sortimente de ciocolată de pe piață. Decizia luată după ce în mai multe țări europene s-au descoperit focare de salmonella

Stan Filon 05.04.2022, 21:40
Kinder retrage mai multe sortimente de ciocolată de pe piață. Decizia luată după ce în mai multe țări europene s-au descoperit focare de salmonella

Lovitură dură pentru grupul italian Ferrero, chiar înainte de sărbătorile pascale! Gigantul a anunțat marți că este nevoit să retragă mai multe sortimente de ciocolată Kinder de pe piața europeană, de teama unei posibile legături între această ciocolată belgiană și o serie de cazuri de salmonella, transmite rfi.fr. Deja au fost raportate mai multe cazuri de infecții, în mai multe țări.

Kinder retrage mai multe sortimente de ciocolată de pe piață

Așadar, Ferrero retrage ciocolata Kinder de la raft în mai multe țări europene, după ce a existat suspiciunea că acest sortiment de ciocolată ar fi legat cumva de unele focare de salmonella descoperite recent. Compania a luat această măsură, deși a precizat că deocamdată nu a fost depistată salmonella în niciun ou de ciocolată Kinder cu surprize și nici în vreun alt produs Ferrero. Măsura este însă una de precauție.

Produsele retrase au fost fabricate în localitatea belgiană Aarlon și au luat drumul magazinelor din Belgia, Marea Britanie, Franța, Germania și Suedia. Autoritățile britanice au tras recent un semnal de alarmă și au transmis populației o avertizare privind produsele Kinder. Acestea spuneau că ar putea exista o „posibila legătură cu un focar de salmonella”.

Kinder retrage mai multe sortimente de ciocolata de pe piata
Kinder retrage mai multe sortimente de ciocolata de pe piata

Vârsta medie a pacienților este de 4 ani

Focare de salmonella au apărut în Marea Britanie, unde numărul pacienților a ajuns la 63. În Franța au fost confirmate 21 de cazuri, iar 15 dintre acestea se referă la persoane care consumaseră din loturile de produse Kinder care au fost retrase ulterior de la vânzare, susține serviciul francez de sănătate publică. Și mai grav este faptul că vârsta medie a persoanelor afectate este de 4 ani.

„Niciunul dintre produsele noastre Kinder puse pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella și nu am primit vreo plângere din partea clienților”, a declarat compania printr-un comunicat postat luni pe site-ul de limbă franceză.

În Franța, au fost retrase de la vânzare sute de tone de produse, a precizat un purtător de cuvânt din cadrul companiei. Mai exact, măsura se referă la oul de ciocolată Kinder de 20 de grame, dar și la versiunea de 100 de grame, foarte căutate de copii. Kinder Schoko-Bons, Kinder Mini Eggs, Kinder Happy Momments, Kinder Mix și alte câteva produse au fost și ele retrase de la vânzare. Salmonella este un tip de bacterie care poate provoca, printre altele, febră și crampe stomacale, fiind una dintre infecțiile cele mai frecvent transmise prin alimente. Dacă nu este tratată aceasta poate fi chiar mortală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...