Alertă meteo, a început vremea rea în România. Zonele care sunt puternic afectate

Iancu Andreea 04.11.2021, 12:10
Alertă meteo, a început vremea rea în România. Zonele care sunt puternic afectate

Un cod portocaliu de vremea rea a fost emis în România, de către Administrația Națională de Meteorologie. Specialiștii au transmis că mai multe județe ale țării vor fi afectate de această alertă meteo, valabilă pentru 24 de ore. Vântul puternic și ploile se vor face remarcate în această perioadă.

Meteorologii au emis o alertă de vreme rea în România

Un cod portocaliu de ploi puternice a fost anunțat de către specialiștii ANM, alertă meteo ce va fi valabilă timp de 24 de ore, în șapte județe. De asemenea, vântul puternic și ploile se vor remarca și în alte regiuni ale țării. Potrivit Administrației de Meteorologie, județele Timiș și Arad, precum și vestul județului Caraș-Severin, alături de zona montană a județelor Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor sunt semnalate ploi abundente și acumulări de apă ce variază între 40-60 l/mp.

Vremea rea se instalează brusc, astfel că joi, 4 noiembrie, este în vigoare un cod galben de vânt puternic, valabil până la ora 23.00. Acesta este valabil pentru zona Carpaților Meridional și Occidentali. Aici se vor remarca intensificări ale vântului, la rafală urmând să fie atinse viteze de 60-80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90-100 km/h. Totodată, în Banat și Crișana, vântul va prezenta intensificări de 55-70 km/h. În zonele centrale și în vestul țării, vântul va ajunge la o intensitate de 45-55 km/h.

Vreme rea, anunțată în România, potrivit unei alerte meteo
foto – meteoromania.ro

Cum va fi vremea în zilele următoare

În intervalul 4 noiembrie – 6 noiembrie, în vestul și nord-vestul țării va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp, autoritățile emițând un cod galben de ploi însemnate cantitativ. Dincolo de ploile care se vor remarca în următoarea perioadă, ultima lună de toamnă vine cu temperaturi ușor mai scăzute decât până acum, însă normale pentru perioada în care ne aflăm.

Vremea va fi mai închisă și mai bogată în precipitații față de luna anterioară. Potrivit specialiștilor, ne așteptăm la valori ale termometrelor mai scăzute, frigul remarcându-se cu precădere în timpul nopții. Masele de aer rece vor ajunge și deasupra țării noastre, venind dinspre Rusia. Condițiile meteo din luna noiembrie se anunță mai tomnatice decât până acum.

În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite. Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc adesea deasupra ţării noastre astfel că vremea se menţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie, au spus specialiştii ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...