Alertă maximă la Timișoara. Peste 600 de persoane au fost evacuate dintr-o fabrică

Stan Filon 16.06.2021, 20:06
Alertă maximă la Timișoara. Peste 600 de persoane au fost evacuate dintr-o fabrică

S-a dat alarma la o fabrică din Timișoara, unde un angajat a văzut fum! Conducerea fabricii a oprit activitatea și i-a evacuat pe cei 600 de angajați care se aflau în acel moment în fabrică. Cu toții au ieit în curtea instituției,iar pompierii au fost chemați la fața locului.

Peste 600 de persoane au fost evacuate dintr-o fabrică din Timișoara

Un apel la 112 a anunțat incendiu la fabrica Continental Automotive, unde cei 600 de angajați a fost evacuați cu repeziciune de conducerea fabricii. Un angajat a văzut fum și a dat alarma. Cineva a sunat repede la 1132 pentru a cere ajutor. La fața locului s-au deplasat forțe masive.

Reprezentanții ISU Timis au cerut în sprijin, ventilatoare, autospeciala CBRN, autospeciala de stingere Cobra. La fața locului sunt un număr de 3 ofițeri și 24 subofițeri. Pentru coordonarea intervenției a fost activată grupa operativă, potrivit sursei citate.

Peste 600 de persoane au fost evacuate dintr-o fabrica din Timisoara
Peste 600 de persoane au fost evacuate dintr-o fabrica din Timisoara

Pompierii au venit rapid la intervenție

”În urma informațiilor primite, s-a dispus alertarea Detașamentului 1 si 2 Timișoara care s-au deplasat la locul intervenției cu 3 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și autoscara S42 din cadrul Detașamentului 2. Din primele informații, s-au autoevacuat un număr de 334 de persoane. De asemenea, preventiv au fost evacuate încă 306 persoane dintr-o hală alăturată”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

S-au autoevacuat 334 de persoane din fabrica din Timișoara. Preventiv au fost evacuate încă 306 persoane dintr-o hală alăturată. Pompierii veniți la fața locului nu au depistat însă incendiul și au constatat că, de fapt, angajatul văzuse aburi ieșind de la subsol, unde s-a spart o țeavă de apă caldă. Așadar, subsolul a fost inundat de apă foarte caldă, iar în fabrică au ieșit aburi puternici care i-au speriat pe angajați.

Apeliul a fost anunțat prin apel la 112 la ora 16.33. Se pare că focul a izbucnit în subsolul unei hale de producție și depozitare produse finite elemente automotive, la operatorul economic Continental Automotive, de pe strada Siemens, din Timișoara.

Urmăriți Impact.ro și pe