Alertă la staţia de metrou Eroii Revoluţiei. Ce se află în rucsacul despre care s-a crezut că ar conţine o bombă

Ana Anitoiu 17.12.2021, 11:06
Alertă la staţia de metrou Eroii Revoluţiei. Ce se află în rucsacul despre care s-a crezut că ar conţine o bombă

O alertă a fost dată vineri dimineață la staţia de metrou Eroii Revoluţiei, în urma unui apel la 112 prin care a fost anunțat un rucsac suspect ce ar fi putut ascunde o bombă. O echipă de pirotehniști a Serviciului Român de Informații (SRI) a făcut verificări. Autoritățile au precizat ulterior ce se află în geantă.

Ce conține rucsacul despre care s-a crezut că ar ascunde o bombă la staţia de metrou Eroii Revoluţiei

Întregul incident a fost provocat de un rucsac suspect ce a fost văzut la intrarea în stația de metrou Eroii Revoluției. În urma unui apel la 112, la fața locului au fost desfășurate forțe ale poliției, jandarmeriei și pompierilor.

Un echipaj de la SRI a desfășurat activitățile specifice, iar traficul în zona Eroii Revoluției a fost restricționat. În final, s-a descoperit că rucsacul nu conținea decât alimente, astfel că forțele de ordine au fost retrase. Accesul călătorilor la metrou este permis din nou.

Alerta la statia de metrou Eroii Revolutiei
Autoritatile au stabilit ce se afla in rucsacul despre care s-a crezut ca ar contine o bomba

Probleme la stația de metrou Eroii Revoluției

În septembrie, călătorii care aveau nevoie să ajungă la stația de metrou Eroii Revoluției au avut parte de un alt ghinion. Trenurile Metrorex nu au mai oprit acolo, din cauza unei avarii. Angajații Metrorex au transmis că există o avarie de proporții la alimentarea cu energie electrică.

„Informăm publicul călător că astăzi, 22.09.2021, începând cu ora 13:55 din cauza unei avarii la alimentarea cu energie electrică, pe Magistrala 2, în staţia de metrou Eroii Revoluţiei a fost afectat iluminatul normal.

Pe durata avariei, în staţiile Metrorex intră automat iluminatul de siguranţă. Pentru siguranţa călătorilor aflaţi la metrou, s-a dispus circulaţia trenurilor fără oprire în staţia de metrou Eroii Revoluţiei”, a transmis atunci Metrorex despre incidentul de la stația de metrou Eroii Revoluției.

Ce se află la metroul din București fără ca cei mai mulți călători să știe

În luna noiembrie, metroul din București a împlinit 45 de ani. În tot acest timp, cei mai mulți oameni care au călătorit sau care călătoresc cu acest mijloc de transport în comun nu au habar despre ce se ascunde într-una dintre stații.

Puține persoane știu că marmura de la stația de metrou Politehnica este specială. Specialiștii au spus că acolo există fosile vechi de peste 65 de milioane de an, încrustate în material. Este vorba despre moluște, corali, alge și scoici ce datează din timpurile în care existau forme de viață doar în apele mărilor și ale oceanelor.

„Fosilele de acolo sunt ceva unic și foarte frumos. Ele ar trebui conservate, valorificate și păstrate pentru generațiile viitoare, astfel încât să se poată bucura de aceste artefacte, dacă le putem numi așa. Sunt mai multe propuneri de transformare în muzeu”, a spus, pentru Impact.ro, directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv.

Planuri pentru amenajarea unui muzeu la stația de metrou Politehnica au existat și la sfârșitul anului 2012. Însă, conform fostului director Metrorex, Gheorghe Udriște, cel care inițiase propunerea, nu a existat finanțarea de care era nevoie, astfel că proiectul a rămas la stadiul de propunere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...