Alertă la penitenciarul unde se află încarcerată Elena Udrea. Care este starea de sănătate a fostului ministru

Ioana Bucur 03.08.2022, 08:01
Alertă la penitenciarul unde se află încarcerată Elena Udrea. Care este starea de sănătate a fostului ministru

S-a dat alerta la Penitenciarul Târgșor, acolo unde se află încarcerată Elena Udrea pentru ispășirea pedepsei primite în dosarul Gala Bute, după ce o deținută a ajuns la infirmerie și altele se confruntă cu probleme de sănătate. Cauza ar fi mâncarea oferită condamnatelor. Ce se știe până acum și care este starea de sănătate a fostului ministru.

Ce se întâmplă la penitenciarul unde se află încarcerată Elena Udrea

Conducerea Penitenciarului Târgșor din județul Prahova, acolo unde se află încarcerată Elena Udrea, este în alertă, după ce mai multe deținute s-au confruntat cu unele probleme de sănătate. Mai multe femei au acuzat apariția unor erupții pe corp, iar una dintre ele a ajuns chiar la infirmerie.

Simptomele au apărut la scurt timp după ce au mâncat la cantina penitenciarului. O anchetă a descoperit ce se întâmplase, de fapt. Se pare că în mâncarea preparată și oferită condamnatelor s-ar fi folosit legume alterate.

Nu a existat niciun pericol pentru Elena Udrea, în condițiile în care fostul ministru al Turismului nu consumă mâncarea oferită de penitenciar, ci doar alimentele pe care le primește de acasă, de la familie.

Nu este prima oară când apar probleme la Penitenciarul Târgșor. Cu câteva luni în urmă, Avocatul Poporului a solicitat măsuri urgente cu privire la asistența medicală din centrul de detenție. Închisoarea se confruntă și cu o lipsă majoră de personal.

Cu un an înainte de condamnarea definitivă a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, Avocatul Poporului a mers în control la Târgșor pentru a verifica în ce condiții își ispășesc deținutele pedepsele.

Alertă la penitenciarul unde se află încarcerată Elena Udrea. Care este starea de sănătate a fostului ministru
Elena Udrea

„E singurul mod de comunicare”

S-a descoperit că penitenciarul nu avea probleme în ceea ce privește supraaglomerarea, iar deținutele se puteau bucura de mai multe activități de reintegrare socială: jucau șah, se făceau dezbateri despre modă, se puneau în scenă piese de teatru, unele învățau să scrie și să citească, în timp ce colegele școlarizate erau jurnaliste la televiziunea cu circuit închis.

Elena Udrea a ajuns la Târgșor pe 16 iunie 2022, după ce a fost extrădată de autoritățile din Bulgaria.

Silvia Vicov, avocatul Elenei Udrea, a dezvăluit că de fiecare dată când fostul ministru vorbește la telefon cu fiica sa îi spune că este plecată în Italia, la muncă, nu în spatele gratiilor.

„E singurul mod de comunicare. Fetiţa nu ştie la acest moment că mama ei e în penitenciar. La vârstă este greu să explici. „Mama este în Italia la muncă”, invoca ceea ce se întâmplă cu atatea familii de români. Cum ar putea să ii explice de ce se afla în penitenciar? E greu de înțeles chiar și pentru noi juriştii de ce e în penitenciar”, a declarat Silvia Uscov.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...