Alertă la Guvern! Politicienii intră în autoizolare, după ce un senator PNL a fost diagnosticat cu coronavirus

Diana Radu 13.03.2020, 12:09
Alertă la Guvern! Politicienii intră în autoizolare, după ce un senator PNL a fost diagnosticat cu coronavirus

Ludovic Orban, anunț de ultima oră! Actualul Premier interimar anunță că atât Guvernul cât și Partidul Liberal intră începând de astăzi, 13 martie, în carantină. Măsura vine în contextul în care senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus.

Guvernul și PNL intră în carantină. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Ludovic Orban a organizat o conferință de presă în care a specificat că tot aparatul guvernamental va intra in autoizolare, ca măsură de prevenire a coronavirusului. Precizăm faptul că Vergil Chițac, senator PNL a fost confirmat cu coronavirus, după ce acesta a participat la ședința din Parlament stabilită pentru învestirea guvernului Cîțu. Drept urmare, membrii PNL și ai guvernului vor intra în carantină, deoarece au luat contact cu senatorul infectat.

„Toți membrii Biroului Permanent Național al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii”, a declarat Ludovic Orban.

ludovic orban, pnl, guvern, carantina, coronavirus
Guvernul și PNL intră în carantină. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Ludovic Orban a dat asigurări că diagnosticele vor fi făcute publice, însă face apel la membrii conducerii liberale și la senatorii din grupul senatorial să nu părăsească domiciul în perioada de carantină. De asemenea, premierul a declarat că va fi declanșată o anchetă epidemiologică, după senatorul Vergil Chițac a fost infectat cu COVID-19.

„Vom fi la dispoziţia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat în contact. Eu, ca premier interimar, mă voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Miniştrii vom vedea unde se vor izola, până la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat să nu aibă niciun contact cu niciun angajat”, a precizat premierul

Având în vedre situația, consultările de la Palatul Cotroceni stabilite astăzi cu președinte Klaus Iohannis în vedrea propunerii unui nou premier, vor fi anulate, a mai precizat Orban.

„Nu merg la consultări, pentru că ar însemna să-l pun în pericol pe preşedinte”, a precizat Orban, care a dat asigurări că miniştrii îşi vor exercita toate atribuţiile”, a mai spus Ludovic Orban.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe