Alertă în magazinele preferate ale românilor. Toți clienții trebuie să afle, anunțul de ultim moment lansat de autorități

Andra Daoud 16.09.2022, 21:08

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au efectuat controale la supermarketurile dintr-un oraș important din România, iar neregulile descoperite au dus la închiderea a secții întregi din magazine. Controalele au fost efectuate în urma unor sesizări, iar magazinele vizate au fost unele din lanțurile Kaufland, Lidl și Profi. Ce nereguli au descoperit inspectorii.

Probleme în magazinele preferate ale românilor

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș anunță nereguli la mai multe magazine verificate din orașul Timișoara. În urma unor sesizări, comisarii au verificat mai multe magazine din lanțurile Kaufland, Lidl și Profi, iar neregulile pe care le-au descoperit au dus la închiderea unor sectoare din magazinele cu pricina.

Inspectorii au verificat magazinele Kaufland de pe strada Chimiștilor, Profi zona Spitalului Municipal și Lidl de pe strada Budai Deleanu, iar în urma controalelor au aplicat amenzi în valoare totală de 45.000 de lei. De asemenea, „s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru zona de panificație/masă caldă la toate cele 3 unități”, a anunțat instituția. Produsele depozitate neconform au fost retrase de la vânzare.

Alerta in magazinele preferate ale romanilor. Toti clientii trebuie sa afle, anuntul de ultim moment lansat de autoritati
Nereguli descoperite de inspectorii ANPC in magazine

Ce nereguli au fost descoperite

Comisarii au descoperit, printre altele, că masa caldă pentru alimente gătite era mult sub temperatura recomandată de 60 de grade, produse de patiserie pe a căror suprafață erau insecte, muște prezente în vitrinele cu alimente, vitrine insalubre, tăvi murdare și arse, cuptoare neigienizate, insecte în zona în care sunt cuptoarele și mizerie.

Inspectorii ANPC au efectuat vara aceasta numeroase controale în magazinele din toată țara, inclusiv pe litoral și în stațiunile montane frecventate intens de turiști. În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate amenzi și sancțiuni precum oprirea temporară a activității magazinelor cu probleme.

Controalele au făcut parte dintr-o campanie amplă a ANPC, intitulată „Caravana Consumatorului”, care a vizat atât supermarketuri, cât și piețe, firme de catering, localuri care servesc mâncare, dar și spații de cazare. ANPC a avut o poziție și în situația companiei aeriene BlueAir, care și-a oprit recent activitatea.

„Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 februarie 2004, de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91, pasagerii aflați în situațiile de mai sus au dreptul de a li se oferi gratuit următoarele: mese și băuturi răcoritoare, direct proporționale cu timpul de așteptare, cazare hotelieră, în cazul în care este necesară o ședere de una sau mai multe nopți, transportul dintre aeroport și locul cazării (hotel sau altele). În plus, pasagerii au dreptul la două apeluri telefonice gratuite și dreptul de a trimite gratuit mesaje prin fax sau e-mail”, a transmis ANPC.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe