Alertă de vânt puternic în mai multe județe din România. ANM a emis o avertizare cod galben de ultimă oră

Badea Violeta 05.01.2023, 12:28
Alertă de vânt puternic în mai multe județe din România. ANM a emis o avertizare cod galben de ultimă oră

În dimineața zilei de joi, pe data de 5 ianuarie, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o nouă avertizare meteo. A fost anunțat un cod galben de vânt puternic în mai multe regiuni ale țării noastră. Vezi mai departe care sunt zonele vizate și până când este valabil anunțul de vreme rea!

Cod galben emis de ANM în dimineața zilei de joi, 5 ianuarie

Iarna începe să-și facă simțită prezența în România. Specialiștii de la ANM au emis joi, 5 ianuarie, un cod galben de vânt puternic. Anunțul meteorologilor vine după mai multe zile în care termomentrele au indicat valori peste media normală a acestei perioade.

Avertizarea meteorologilor rămâne în vigoare până joi, 5 ianuarie, la ora 14:00. Rafalele de vânt urmează să sufle cu putere, în mai multe zone din România.

Este vorba despre Carpații Orientali. De asemenea, local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…120 km/h.

În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55…60 km/h, anunță specialiștii ANM.

Citește și Vremea se schimbă radical în România. Sunt așteptate ninsori și strat de zăpadă generos, prognoza meteo pentru următoarele săptămâni!

Vant puternic la munte
Vant puternic la munte

Vremea se răcește în România. Unde va ninge

Meteorologii nu au vești bune nici după ora 14:00. Potrivit acestora, imediat se va insta un alt cod galben de vânt și viscol la altitudini de peste 1700 de metri.

Acesta va fi valabil începând de astăzi, 5 ianuarie, ora 14:00, până vineri, 6 ianuarie, ora 12:00. În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 de metri), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit.

Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…70 km/h, anunță specialiștii de la ANM. Totodată, aceștia precizează că și în restul teritoriului se pot semnala intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Citește și Bogdan Antonescu, despre fenomene meteo extreme în România. Țara noastră poate fi afectată de tornade puternice în viitorul apropiat!

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...