Alertă de ultimă oră. O masă de aer polar se va extinde deasupra Europei, iar ninsorile vor fi abundente

Stan Filon 02.12.2021, 13:15
Alertă de ultimă oră. O masă de aer polar se va extinde deasupra Europei, iar ninsorile vor fi abundente

Alertă de ultimă oră venită din partea meteorologilor! Se pare că vremea schimbă foaia, iar ninsorile vor pune stăpânire pe întreaga Europă. Un val de aer rece se va întinde ușor, dar sigur, deasupra întregului continent și va aduce căderi masive de zăpadă.

O masă de aer rece se va întinde peste Europa

Meteorologii avertizează că aerul cald din Europa va fi împins ușor de un val de aer rece, care va cuprinde întregul continent. Acesta va aduce căderi masive de zăpadă.

Vremea frumoasă din România va schimba și ea foaia, așa că temperaturile vor scădea destul de mult, în următoarele zile. Vremea se va schimba începând de vineri, în jumătatea de nord a teritoriului.

O masa de aer rece se va intinde peste Europa
O masa de aer rece se va intinde peste Europa

Vin ninsorile și în România

Sâmbătă, răcirea vremii se va face simțită pe tot întinsul teritoriului. Vântul se va intensifica iar precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare vor cădea în mai multe zone joase din România.

Și în București pot apărea primii fulgi de zăpadă. Meteorologii au anunțat că vremea se va răci și în Capitală, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă sunt așteptați primii fulgi de zăpadă.

Despre cum va fi iarna 2021-2022 a vorbit recent și Florinela Georgescu, directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie. Specialistul a spus că nu vom scăpa de fenomenele severe.

„Este bine să ne aşteptăm în general la o iarnă care să se încadreze în norme, cu precizarea că această evoluţie normală presupune probabilitatea de apariţie a unor intervale, sperăm scurte, cu fenomene severe. Trebuie să ţinem cont şi de aceste posibile evoluţii mai severe ale vremii. În România o iarnă normală nu este egal cu o iarnă uşoară.(…) Nu există în acest moment un semnal foarte clar, e destul de devreme ca să ne pronunţăm asupra perioadei de apariţie a fenomenelor severe. În situaţia cea mai optimistă, vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară. Nu e exclus ca această „blândeţe” să fie întreruptă de fenomene severe. Iarna vorbim de viscole, de ninsori abundente sau perioade cu ger. Niciodată nu am fost scutiţi de astfel de perioade, pentru că acesta este specificul climatologic al ţării noastre”, a spus Florinela Georgescu.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...