Alertă de la ANM. Ciclonul lovește iar în România. Unde avem grindină, vijelii şi descărcări electrice

Beatrice Dumitru 07.06.2023, 16:28
Alertă de la ANM. Ciclonul lovește iar în România. Unde avem grindină, vijelii şi descărcări electrice

Avertizare meteo de vreme severă. Ciclonul se întoarce peste România și urmează noi episoade de ploi torențiale, furtuni puternice și chiar grindină în weekend. Iată care vor fi zonele cele mai afectate.

Prognoza meteo. Vreme severă în România

Meteorologii au anunțat instabilitate atmosferică atât în această după amiază, cât și în următoarele trei zile, când vor fi episoade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, probabil, chiar și căderi de grindină.

Toate aceste fenomene meteo se vor produce în zonele de munte, dar și în regiunile intracarpatice, în Banat, în Crișana, în Maramureș și în Transilvania, dar vor fi de scurtă durată și apar, mai ales, după amiaza și seara. În schimb, în Oltenia, Muntenia și Moldova, vremea se va încălzi treptat în zilele următoare, cu maxime care pot atinge valori de 30…31 de grade, vineri și sâmbătă.

Alertă de la ANM. Ciclonul lovește iar în România. Unde avem grindină, vijelii şi descărcări electrice
Vreme severă în România.

Cum va fi vremea joi

Cerul va avea înnorări temporar accentuate în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, precum și în zonele montane aferente, unde local vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, iar izolat vor fi cantități de apă de peste 15…20 l/mp și posibil căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin și ploi slabe se pot semnala doar cu totul izolat în vestul și nordul Olteniei și al Moldovei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei în regiunile extracarpatice, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice, astfel maximele se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade. Pe alocuri, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea vineri

În Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, vremea va fi în general instabilă, cu perioade în care se vor semnala înnorări temporar accentuate, averse, însoțite de descărcări electrice; pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

În restul țării, vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil, iar ploi izolate vor fi în cursul serii și al nopții cu precădere în Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme răcoroasă în regiunile vestice și nord-vestice și se vor situa în jurul normelor perioadei în celelalte zone, astfel că la nivelul întregii țări se vor încadra între 21 și 30 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile intramontane și 18…19 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, cu totul izolat vor fi condiții de ceață, anunţă ANM.

Cum va fi vremea sâmbătă

Vremea va fi în general instabilă cu înnorări temporar accentuate și intervale cu averse și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Oltenia, iar spre orele serii pe alocuri și în Moldova, Muntenia și Dobrogea. Ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor fi local însemnate și pe suprafețe mici va cădea grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, Moldova și vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiuni și 18…19 grade pe litoral.

Cum va fi vremea duminică

Vremea va fi instabilă. Vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în jumătatea de nord a țării – unde local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate, iar după-amiază și noaptea și în sudul teritoriului. Pe suprafețe mici va cădea grindină, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată asociate ploilor și vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime, în scădere față de intervalul anterior în majoritatea regiunilor, se vor încadra în general între 21 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...