Alertă de fenomene meteo periculoase în 6 județe din România. Vremea rea continuă

Cătălina Burghelea 28.12.2021, 09:09
Alertă de fenomene meteo periculoase în 6 județe din România. Vremea rea continuă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare imediată de Cod galben de ceaţă, valabilă până la ora 11:00, în zone joase din judeţele Gorj şi Vâlcea. Ceaţa va determina scăderea vizibilităţii sub 200 m şi izolat sub 50 m, favorizând formarea ghețușului, în funcţie de condiţiile locale. Avertizările de fenomene periculoase nowcasting se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Cod galben de ceață și polei în 6 județe

Atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă sunt valabile şi pentru mai multe localități din judeţul Dâmboviţa (Târgovişte, Moreni, Pucioasa, I. L. Caragiale, Fieni, Dragomireşti, Răzvad, Băleni, Gura Ocniţei, Dragodana, Bucşani, Voineşti, Văcăreşti, Aninoasa, Tătărani, Gura Şuţii, Bezdead, Comişani, Valea Lungă, Moroeni, Buciumeni, Dărmăneşti, Vulcana-Pandele, Ludeşti, Doiceşti, Finta, Runcu, Glodeni, Nucet, Ocniţa, Măneşti, Brăneşti, Sălcioara, Dobra, Iedera, Ulmi, Cobia, Crângurile, Pietroşiţa, Hulubeşti, Raciu, Cândeşti, Vulcana-Băi, Malu cu Flori, Lucieni, Vlădeni, Perşinari, Pietrari, Valea Mare, Vişineşti, Bărbuleţu, Gura Foii, Şotânga, Moţăieni, Pucheni, Vârfuri, Râu Alb), precum și în Prahova (zona joasă), şi Ilfov.

Avertizare meteo imediată pentru județul Constanța

Pe de altă parte, la malul mării, în judeţul Constanţa, este Cod galben de precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, care duc la formarea poleiului. Atenționarea meteo ANM este valabilă pentru Medgidia, Cernavodă, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Cobadin, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Crucea, Peştera, Aliman, Ciocârlia, Ghindăreşti, Amzacea, Cuza Voda, Deleni, Adamclisi, Saligny, Mereni, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Bărăganu, Pantelimon, Târguşor, Tortoman, Siliştea, Horia și Grădina.

Poleiul a transformat Romania in patinoar
Poleiul a transformat Romania in patinoar

Cum va fi vremea de Anul Nou și de Bobotează

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele patru săptămâni! Iată cum va fi vremea de Revelion, de Bobotează, dar și de Sfântul Ion. Din datele prezentate de specialiști reiese faptul că vremea ne-a rezervat din nou surprize. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile o iau razna din nou!

Gradele din termometre, pentru această perioadă a anului, vor fi mai ridicate decât cele normale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile centrale și în extremitatea de sud-vest a țării. Se anunță ploi în cea mai mare parte a țării, mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale.

Temperatura medie a aerului va avea valori ceva mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul țării noastre. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în partea nordică și centrală.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10 – 17 ianuarie 2022

Potrivit ANM, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în România. Precipitațiile vor lipsi din regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea 17 – 24 ianuarie 2022

Administrația Națională de Meteorologie precizează că mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a României.

Pe scurt, trebuie să ne așteptăm la o iarnă care se încadrează în normele de până acum, a transmis meteorologul Florinela Georgescu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...