Alertă de coronavirus la Guvernul României. Gabriela Firea tocmai a făcut anunțul

Redacția IMPACT 09.03.2020, 11:08
Alertă de coronavirus la Guvernul României. Gabriela Firea tocmai a făcut anunțul

Suspiciune de coronavirus la Guvernul României. Există o suspiciune de coronavirus la Guvernul României. Ce a declarat Gabriela Firea?

Ce suspiciuni de coronavirus există la Palatul Victoria

Băiatul bucătăresei de la Guvernul României este suspect de coronavirus, a declarat luni, Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

„Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă dați seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie, nu cred că a avut mijloace de protecție decât cele normale, nu ceva special și a pregătit mâncarea pentru angajații Guvernului și pentru demnitari”, a spus Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Edilul face apel la calm, deși transmite că situția necesită mai curând acțiune, decât relaxare.

„Nu cred că trebuie să le dăm crezare celor care spun să fim foarte relaxați și foarte liniștiți. Nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să creăm psihoze nu trebuie să fim fataliști, dar sub nicio formă nu cred că este de condamnat faptul că vrem să luăm măsuri”, a mai spus Firea.

„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se precizează într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, potrivit Digi 24.

Duminică au fost confirmate alte două noi cazuri de coronavirus pe teritoriul României, ceea ce ridică numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 la 15 cazuri. Important de precizat este faptul că cinci persoane din cele 15 înregistrate s-au vindecat și au fost externate.

Autoritățile au luat măsuri de interzicere a evenimentelor la care vor participa mai multe de 1000 de persoane, cu posbilitatea interzicerii și a unor reuniuni care se vor susține chiar și cu mai puțin de 1000 de participanți, până la data de 31 martie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI