Primul fotbalist important confirmat pozitiv cu coronavirus. Daniele Rugani, colegul lui Cristiano Ronaldo la Juventus, are COVID-19

Redacția IMPACT / 12.03.2020, 02:18
Primul fotbalist important confirmat pozitiv cu coronavirus. Daniele Rugani, colegul lui Cristiano Ronaldo la Juventus, are COVID-19

UPDATE, 12 martie. Primul fotbalist important confirmat cu coronavirus. Daniele Rugani, colegul lui Cristiano Ronaldo de la Juventus, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. E o veste care, practic, confirmă zvonul că Serie A, campionatul Italiei, nu mai are cum să se joace nici măcar fără spectatori. Rugani (25 de ani) este asimptomatic, însă organizatorii din Serie A afirmă că s-au luat toate măsurile necesare pentru izolare. Ceea ce presupune direct faptul că jucătorii lui Juventus vor intra în carantină și vor fi testați pentru COVID-19. Dumincă, Rugani postase o fotografie din vestiarul lui Juve după victoria contra lui Inter Milano. Rugani e un nume cunoscut în fotbalul din Peninsulă, fundașul central având și șapte selecții în naționala Italiei. În acest sezon, Rugani a evoluat în șapte partide pentru campioana Italiei.

Daniele Rugani, în dreapta, alături de Cristiano Ronaldo și colegii de la Juventus, duminica trecută
Daniele Rugani, în dreapta, alături de Cristiano Ronaldo și colegii de la Juventus, duminica trecută

 

Fostul fotbalist Thomas Kahlenberg a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. Autoritățile transmit că se vor lua toate măsurile necesare pentru a putea fi evitată răspândirea și mai mare a virusului cu potențial ucigaș.

Fostul fotbalist Thomas Kahlenberg, confirmat pozitiv cu coronavirus. Ce măsuri au luat de urgență autoritățile

Fostul jucător de fotbal de origine daneză a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, de către autorități. Thomas Kahlenberg și-a reprezentat țara în competiția pentru Cupa Mondială din 2010 și a fost băgat în carantină. Bărbatul a fost plecat recent într-o călătorie în Amsterdam, în Olanda, acolo unde a mai intrat în legătură cu alte 13 persoane. De asemenea, în momentele petrecute în afara țării sale, s-a întâlnit cu mai multe persoane, cu care a participat la un meci, în ziua de duminică.

Fostul fotbalist Thomas Kahlenberg, confirmat pozitiv cu coronavirus. Ce măsuri au luat de urgență autoritățile
Fostul fotbalist Thomas Kahlenberg are coronavirus și a fost testat pozitiv de autoritățile din Danemarca

Thomas Kahlenberg a fost testat și confirmat pozitiv cu coronavirus, în urma unei deplasări, de acum câteva zile.  Marți, specialiștii au confirmat starea de carantină pentru alte 13 persoane, ce nu mai au voie să își părăsească locuințele, din pricina virusului ucigaș.

Sfaturi de prevenție împotriva coronavirus, de la Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne le-a transmis românilor mai multe metode de prevenție. În plină epidemie mondială de COVID-19, Raed Arafat a precizat care sunt cele mai bune metode de-a ne putea asigura că nu suntem purtătorii acestei boli ce poate deveni și fatală. Igiena este foarte importantă în această perioadă, la fel ca spălatul foarte des pe mâini, după cum a subliniat și oficialul. Mai mult, trebuie știut și că măștile realizate din șervețel de hârtie nu sunt la fel de eficiente precum cele profesionale.

„Spălatul pe mâini 20 de secunde cel puțin, după care dacă vrei să pui și soluție pe bază de alcool este foarte bine. (…) Dacă sunt pe bază de alcool şi dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluţii pe bază de alcool şi de soluţii pe bază de clor. Soluţiile din piaţă pentru dezinsecţia mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool”, a transmis Raed Arafat, potrivit Mediafax.