Alertă ANM de ploi torențiale, vijelii și grindină. Zonele din țară unde lovește vremea rea

Stan Filon 18.06.2023, 11:45
Alertă ANM de ploi torențiale, vijelii și grindină. Zonele din țară unde lovește vremea rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme rea! Meteorologii au lansat o avertizare Cod portocaliu și una cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabile pentru nu mai puțin de 36 de județe ale țării.

Alertă ANM de ploi torențiale, vijelii și grindină

Așadar, vremea schimbă foaia! Meteorologii ANM au emis avertizări de tip cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Avertizările sunt valabile în 26 de județe și intră în vigoare de la ore diferite, când ploile se vor porni în mai multe zone din țară.

Astfel, avertizarea meteo Cod portocaliu este valabilă în intervalul 18 iunie, ora 14:00 – 18 iunie, ora 23:00 și este valabilă în zona Carpaților Orientali, în vestul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

Alerta ANM de ploi torentiale, vijelii si grindina. Zonele din tara unde loveste vremea rea
Alerta ANM de ploi torentiale, vijelii si grindina. Zonele din tara unde loveste vremea rea

Meteorologii ANM au emis și o avertizare cod galben de ploi torențiale

Pe de altă parte, avertizarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 10:00, când în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali.

Această instabilitate atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În plus, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Veștile proaste nu se termină aici, deoarece meteorologii au mai precizat că vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...