Alerta ANM. Cod galben de ninsori în România. Harta cu zonele vizate

Stan Filon 19.11.2022, 11:48
Alerta ANM. Cod galben de ninsori în România. Harta cu zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis acum o avertizare de tip cod galben de ninsori! Meteorologii trag un semnal de alarmă și spun că ninsorile vor începe să cadă din data de 20 noiembrie, chiar de la miezul nopții și vor continua până în jurul orei 10. Vedeți în rândurile de mai jos zonele afectate!

Cod galben de ninsori în România

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare cod galben de ninsori! Avertizarea intră în vigoare în noapte de sâmbătă spre duminică, chiar de la miezul nopții. La începutul intervalului, la altitudini de peste 1700 m în zona Carpaților Meridionali, apoi în jumătatea nordică a Carpaților Orientali și a Moldovei va ninge local moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri de peste 10 cm.

Avertizarea cod galben de ninsori va fi valabilă până pe data de 20 noiembrie, în jurul orei 10:00, când ninsorile se vor opri. Meteorologii ANM mai spun că în zona deluroasă și montană a Moldovei trecător vor fi și precipitații mixte și se va depune polei.

Cod galben de ninsori in Romania
Cod galben de ninsori in Romania

Cod galben și de ploi însemnate cantitativ

Tot acum, Administrația Națională de Meteorologie a mai emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ. Aceasta va intra în vigoare de pe data de 19 noiembrie, ora 20:00 și va fi valabilă până pe data de 20 noiembrie, ora 10:00.

„În intervalul menționat, în nordul Olteniei și în zona montană aferentă, până la altitudini de 1400 m, va ploua însemnat cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, atrag atenția meteorologii ANM.

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, vremea o să fie rece în nord și nord-estul țării. De asemenea, valorile termice se vor situa peste cele normale pentru această perioadă a anului în restul teritoriului. În București, temperaturile vor fi sâmbătă mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul se va menține în general noros pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...