Aleksei Navalnîi se teme că va fi transferat la o închisoare de maximă securitate, unde deținuților „li se scot unghiile”

Elena Avramescu 05.05.2022, 13:58
Aleksei Navalnîi se teme că va fi transferat la o închisoare de maximă securitate, unde deținuților „li se scot unghiile”

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalny, aflat în arest, se teme că va fi trimis într-o închisoare „de tortură”, cunoscută pentru violență sexuală, atunci când noua sa sentință va intra în vigoare. Colonia penală de maximă securitate cu regim strict de la Melekhovo este cunoscută pentru bătăile brutale și abuzurile deținuților bărbați.

Navalnîi crede că va fi transferat la o închisoare „de tortură”

„Am auzit zvonuri că voi fi transferat în colonia de înaltă securitate din Melekhovo, unde condamnaților li se scot unghiile”, a scris acesta pe contul său de Twitter.

„Noul meu verdict nu a intrat încă în vigoare, dar prizonierii din colonia de maximă securitate Melekhovo scriu că echipează o „închisoare în închisoare” pentru eu acolo”, a postat Navalnîi, un inamic de frunte al lui Vladimir Putin, care se află în prezent într-o altă închisoare mai puțin aspră.

Navalnî a fost condamnat pentru fraudă și condamnat la încă nouă ani într-o închisoare de maximă securitate în martie, după ce a primit deja o pedeapsă de trei ani și opt luni pentru „deturnare de fonduri”, marcând aproape 13 în total.

Navalnîi a spus că vrea să-l înlocuiască pe Putin și spune că ar câștiga alegerile dacă nu ar fi manipulate în favoarea liderului de la Kremlin.

Institutul media independent Mediazona a dezvăluit anul trecut acuzații de tortură sistematică și violență sexuală la unitatea cunoscută sub numele de colonia corecțională nr. 6. Fostul condamnat Ivan Fomin, pe atunci în vârstă de 29 de ani, a susținut că guvernatorul coloniei, Roman Sahakyan, l-a forțat să refuze un avocat cu amenințări.

Alexei Navalnii poate face oricand stop cardiac
Alexei Navalnii

Secretarul de presă al lui Alexei Navalnî, Kira Yarmysh, a spus că, în timp ce tortura este folosită asupra prizonierilor din multe colonii rusești, această închisoare este „un loc monstruos chiar și după standarde atât de nebunești”.

În martie, Navalnîi, care aproape și-a pierdut viața când a fost otrăvit, a fost condamnat la nouă ani de închisoare de regim strict pentru „fraudă și insultă instanței”. Judecătorul fusese promovat de Vladimir Putin înaintea sentinței. El urmează să fie mutat într-o închisoare mai strictă când noua sentință va intra în vigoare.

Alexei Navalnîi este văzut drept cel mai carismatic dușman al lui Putin, iar liderul rus refuză să-i menționeze numele. Avocat, politicianul de opoziție a dezvăluit fără încetare presupusa corupție în cercul lui Putin. În ultimul său discurs în fața instanței, Navalnî a spus că întreg cazul împotriva lui a fost inventat.

El a vorbit împotriva războiului din Ucraina și a promis că va „continua să lupte cu autoritățile”, declarând că nu se teme de „nici FSB, nici armele chimice, nici Putin”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...