Motivul pentru care Vladimir Putin îl ține închis pe Alexei Navalnîi. Dezvăluirea făcută la întâlnirea cu Angela Merkel

Ioana Bucur 20.08.2021, 21:58
Motivul pentru care Vladimir Putin îl ține închis pe Alexei Navalnîi. Dezvăluirea făcută la întâlnirea cu Angela Merkel

Angela Merkel a dezvăluit care este motivul pentru care Vladimir Putin îl ține închis pe Alexei Navalnîi. Cancelarul german a vorbit despre întâlnirea cu liderul de la Moscova.

De ce îl ține închis Vladimir Putin pe Alexei Navalnîi: „I-am cerut eliberarea lui”

„Turneul de adio” al cancelarului german a inclus și o ultimă întâlnire oficială cu liderul de la Kremlin. La un an de când opozantul lui Putin a fost otrăvit, Angela Merkel a dezvăluit că i-a cerut lui Vladimir Putin să îl elibereze pe Alexei Navalnîi, însă a fost refuzată categoric.

„Încă o dată i-am cerut preşedintelui rus eliberarea lui Alexei Navalnîi şi am spus clar că voi continua acest lucru”, a declarat Merkel la o conferinţă de presă comună cu Putin, la Moscova, informează lefigaro.fr.

Refuzul a fost completat și cu o explicație. Motivul pentru care Vladimir Putin îl ține închis pe Alexei Navalnîi este acela că disidentul a fost condamnat pentru o „infracțiune criminală față de parteneri străini” și nu din pricina „activităților sale politice”.

„Chiar dacă avem diferende profunde, noi vorbim între noi şi acest lucru trebuie să continue să rămână aşa”, a spus Angela Merkel, adresându-se lui Vladimir Putin, potrivit AFP.

În timpul conferinței comune de presă, Putin a subliniat că aceasta nu a fost doar „o vizită de rămas bun”, cele două state având în continuare „multe chestiui ce trebuie discutate”.

„Germania rămâne unul dintre principalii noştri parteneri în Europa şi în lume, în special datorită eforturilor dumneavoastră din ultimii 16 ani”, a mai spus Putin.

Potrivit corespondenților Reuters, Vladimir Putin i-a oferit Angelei Merkel un buchet de flori înainte de discuţiile oficiale şi a spus că se aşteaptă la o întâlnire de fond şi care să consolideze relaţia dintre cele două ţări.

Motivul pentru care Vladimir Putin îl ține închis pe Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi

Noi sancțiuni împotriva Rusiei

Statele Unite ale Americii pregătesc noi sancţiuni împotriva Rusiei, legate de otrăvirea şi încarcerarea opozantului Alexei Navalnîi. Anunțul a fost făcut de Jake Sullivan, consilierul Casei Albe în probleme de securitate naţională.

„Pregătim o altă serie de sancţiuni care să se aplice în această situaţie”, a declarat Sullivan la CNN, la patru zile după summitul de la Geneva dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin.

Acesta a adăugat că sancţiunile vor fi puse în aplicare după ce SUA se vor asigura că au „ţintele corecte”.

„Când se va întâmpla acest lucru, vom impune noi sancţiuni cu privire la armele chimice”, a mai spus Sullivan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...