Aleksandr Lukașenko avertizează Occidentul: Sancțunile „împing Rusia în al Treilea Război Mondial”

Aleksandr Lukașenko avertizează Occidentul: Sancțunile „împing Rusia în al Treilea Război Mondial”

Moscova se confruntă cu sancțiuni fără precedent din partea Occidentului lovind fiecare sector al economiei, dar au fost luate măsuri și împotriva lui Vladimir Putin și a ministrul său de Externe Serghei Lavrov, după invadarea Ucrainei. Președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko a sărit imediat în apărarea Moscovei.

Avertismentul lui Aleksandr Lukașenko pentru Occident

Rusia începe să plătească scump războiul. Este în afara piețelor globale, aeronavele rusești sunt interzise în spațiul aerian al UE și al altor națiuni, plățile sunt blocate, iar rubla a scăzut la un record istoric. După toate aceste sancțiuni primite, președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko sare în apărarea Rusiei.

Aleksandr Lukașenko, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a renunțat oficial la neutralitatea nucleară a Belarusului în urma unui referendum organizat duminică, permițând Rusiei să plaseze arme nucleare pe teritoriul său. Mai mult, acesta a avertizat că Occidentul „împinge Rusia în al Treilea Război Mondial” prin impunerea de sancțiuni, după ce a invadat Ucraina.

Lukașenko avertizează Occidentul: Sancțunile „împing Rusia în al Treilea Război Mondial”
Aleksandr Lukașenko, un vechi aliat al lui Vladimir Putin.

Acum se vorbește mult despre sancțiuni împotriva sectorului bancar, a gazului, a petrolului, despre Swift. Este mai rău decât războiul. Acest lucru împinge Rusia într-un al Treilea Război Mondial. Trebuie să fim reținuți aici pentru a nu avea probleme. Pentru că războiul nuclear este sfârșitul tuturor”, a spus președintele Belarusului, citat de Independent.

Vladimir Putin a pus forțele nucleare în alertă

Declarațiile lui Lukașenko vin înainte ca Belarus să găzduiască primele discuții de pace între delegațiile ucrainene și ruse la granița sa, la cinci zile după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea țării vecine. Negocierile se desfășoară pe fondul amenințării liderului de la Kremlin care a pus forțele nucleare în alertă maximă, invocând „declarații agresive” ale NATO și sancțiuni financiare dure.

Ordinul lui Vladimir Putin a venit după ce forțele ruse au întâmpinat o opoziție puternică din partea armatei Ucrainei. Până acum, Moscova nu a reușit să câștige controlul deplin al spațiului aerian al țării vecine.

Liderul rus „pune în joc forțe care, dacă există o greșeală de calcul, ar putea face lucrurile mult, mult mai periculoase”, a spus un înalt oficial american al apărării, vorbind sub protecția anonimatului.

Cursul războiului s-ar putea schimba semnificativ, dacă Rusia primește ajutor militar din partea Belarusului, care este gata să trimită trupe în Ucraina începând de luni, potrivit unui înalt oficial american de informații.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...