Alegeri SUA. Mihai Gâdea, informații la cald despre confruntarea dintre Biden și Trump: “Rezultatul alegerilor ar putea să aducă proteste violente la Washington”

Stan Filon / 03.11.2020, 18:41
Alegeri SUA. Mihai Gâdea, informații la cald despre confruntarea dintre Biden și Trump: “Rezultatul alegerilor ar putea să aducă proteste violente la Washington”

Trimisul special al Antenei 3 la Washington, Mihai Gâdea, susține că rezultatele alegerilor din Statele Unite ale Americii ar putea duce la adevărate lupte de stradă! De aceea, Casa Albă a fost împrejmuită recent cu un gard de sârmă ghimpată, menit să țină la distanță posibilii atacatori.

Mihai Gâdea spune că rezultatul alegerilor din SUA ar putea duce la lupte violente de stradă

“Este spectaculos ce se întâmplă în momentul de față în Washington. A început ziua foarte devreme, la 5-6 dimineața deja era zumzet în Washington. A fost foarte interesant ce s-a întâmplat până acum pentru că președintele Donald Trump a intrat aproape jumătate de oră pe telefon la Fox News în această dimineață.

A încercat să explice încă o dată audienței acestui post de televiziune, în mare parte republicană, faptul că are o șansă mare să câștige, a transmis mesaje către cei din Florida, din Texas, din Pennsylvania, state cheie – dacă pierde oricare dintre ele, a pierdut cel de-al doilea mandat, motiv pentru care a fost foarte important să încerce încă o dată să transmită un mesaj de forță, un mesaj de încredere, un mesaj că va învinge.

Mihai Gadea spune ca rezultatul alegerilor din SUA ar putea duce la lupte de strada
Mihai Gadea spune ca rezultatul alegerilor din SUA ar putea duce la lupte de strada

Casa Albă, împrejmuită cu un gard de sârmă ghimpată

Și fostul vicepreședinte Joe Biden a mers, de asemenea, în Pennsylvania și chiar în aceste momente vorbește cu o mulțime care este adunată acolo pentru a le da același mesaje, Pennsylvania fiind un stat foarte important în această bătălie”, a spus Mihai Gâdea.

Rezultatul alegerilor ar putea să aducă, însă, proteste violente la Washington, motiv pentru care autoritățile americane au luat măsuri speciale, grupările extremiste fiind monitprizate intens.

“Există grupări extremiste care sunt monitorizate în aceste zile și care plănuiesc astfel de atacuri. Cel mai probabil scenariu este că în condițiile în care va ieși unul dintre cei doi, gruparea extremistă ce i se opune ar putea să iasă în stradă. La Casa Albă nu poți să ajungi, sunt mașini de poliție, sunt mașini ale Secret Service, dar azi noapte s-a ridicat un gard de sârmă în jurul Casei Albe tocmai pentru a o proteja în condițiile în care lucrurile vor degenera”, a adăugat Mihai Gâdea.

Grpările extremiste, monitorizate atent

Președintele Donald Trump, republicanul venit din afara clasei politice care și-a adus propria viziune conservatoare la Casa Albă în urmă cu patru ani, vreau un nou mandat în fața lui Joe Biden, un politician de carieră în Partidul Democrat ce își prezintă rădăcinile din clasa muncitoare și promite să unească țara și să învingă virusul.

Votul va începe cu statele de pe Coasta de Est, la ora 14 (ora României), și va continua în toate statele pentru cetățenii care au ales să nu voteze anticipat. Sunt peste 97 de milioane de americani care deja și-au exprimat votul. Numeroase state au încurajat votul anticipat pentru a elimina riscurile de răspândire a coronavirusului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI