Alegerea făcută de Mihai Neșu pentru biserica pe care o ridică la Oradea. Ideea i-a venit din America

Nicu Stan 19.11.2021, 14:28
Alegerea făcută de Mihai Neșu pentru biserica pe care o ridică la Oradea. Ideea i-a venit din America

Mihai Neșu a făcut o alegere interesantă pentru biserica pe care o ridică la Oradea. Ideea fostului fotbalist i-a venit din America, respectiv ce Sfânt să patroneze lăcașul sfânf. Biserica este construită în interiorul complexului construit de fotbalist pentru oamenii săraci și pentru orfani.

Mihai Neșu a ales Sfântul și hramul bisericii pe care o ridică la Oradea. S-a inspirat din SUA

Mihăiță Neșu petrece ore întregi pe șantierul bisericii pe care o construiește la Oradea. Fostul international Mihai Neşu a ales pentru biserica pe care o construiește în incinta complexului său situat lângă oraș, un nume de sfânt mai puțin cunoscut, iar ca hram spiritual al bisericii a ales sărbătoarea de Bunavestire.

Complexul în care se construiește biserica este dedicat copiilor și tinerilor cu dizabilități. De asemenea, Mihăiță Neșu a ales pentru numele Bisericii un sfânt rus, mai puțin cunoscut de către români. Este un Sfânt din secolul trecut, ocrotitor al copiilor și săracilor, și a fost ales de Mihăiță Neșu ca să-i patroneze biserica pe care o ridică lângă Oradea.

Biserica este construita in interiorul complexului lui Mihaita Nesu
Biserica este construita in interiorul complexului lui Mihaita Nesu

Mihăiță Neșu, impresionat de Sfântul Ioan Maximovici de Shanghai și San Francisco

Astfel, Sfântul bisericii va arhiepiscopul Ioan Maximovici de Shanghai și San Francisco. Mihăiță Neșu a ales acest Sfânt după ce a fost direct impresionat de faptele celui care a trăit în prima jumătate a secolului trecut.

Sfântul Ioan Maximovici a trăit între anii 1896 -1966 și este considerat de către creștinii ortodocși de pretutindeni, ca fiind unul dintre cei mai mari sfinți ai secolului trecut. Manifestând mai multe forme de sfințenie, el a fost în același timp un mare teolog, precum și un zelos misionar și un apărător al celor săraci și al orfanilor.

Sfântul ales de Mihăiță Neșu s-a bătut pentru drepturile copiilor orfani și a celor sărăci

”Mihăiță Neșu a aflat de acest sfânt cu ceva ani în urmă, într-un dintre călătoriile sale cu scop medical, în Statele Unite. El a fost acolo în sânul comunității românești din zona Arizona și a primit de la preotul locului o icoană a acestuia.

L-a atras foarte tare că acest sfânt s-a bătut pentru drepturile copiilor orfani și a celor sărăci, deci cu o poveste de viață cu similitudini, dacă se poate spune asta, cu cele ale lui Mihăiță Neșu”, a declarat pentru playtech.ro Iulia Băcărean, directoarea Fundației ”Mihai Neșu”, explicând astfel alegerea acestuia.

Hramul bisericii lui Mihăiță Neșu se va ține de Bunavestire

De asemenea, Bunavestire, sărbătoarea pe care Mihăiță Neșu a ales-o ca hram al bisericii este una dintre cele mai pline de speranță din întreg calendarul ortodox.

”Biserica, la care s-au turnat deja stâlpii și ceva arce de cerc ale cupolelor, nu va fi una de dimensiuni mari. Ea va avea doar 75 de metri pătrați și va fi dedicată celor care vor veni acolo să-și trateze anumite probleme ale corpului”, a mai spus Iulia Năcărean, care spune că structura acesteia de rezistenţă este aproape gata.

Urmăriți Impact.ro și pe