Alec Baldwin, acuzat oficial de ucidere din culpă. Actorul a împușcat-o accidental, în 2021, pe regizoarea Halyna Hutchins

Elena Avramescu 01.02.2023, 10:00
Alec Baldwin, acuzat oficial de ucidere din culpă. Actorul a împușcat-o accidental, în 2021, pe regizoarea Halyna Hutchins

În cursul zilei de marți, procurorii din New Mexico, SUA, l-au acuzat oficial pe actorul Alec Baldwin de omor prin imprudență (ucidere din culpă), spunându-se că a trecut peste antrenamentul obligatoriu cu armele de foc pe platoul de filmare al peliculei „Rust”, unde a împușcat-o accidental, în 2021, pe regizoarea Halyna Hutchins, potrivit NBC News.

Clipe grele pentru actorul Alec Baldwin

Înafară de Alex Baldwin, și Hannah Gutierrez Reed, armurierul filmului, a fost acuzată de omor prin imprudență, conform prim-procurorului judiciar Mary Carmack-Altwies.

Se pare că procurorii au adunat mai multe dovezi conform cărora Alex Baldwin „nu a fost prezent la antrenamentul obligatoriu privind armele de foc înainte de începerea filmărilor”, a declarat anchetatorul special Robert Shilling.

Ulterior s-a aflat că atunci când pe platoul de filmare era programată o altă sesiune de antrenament, programul inițial trebuia să țină o oră însă s-a desfășurat pe o durată de numai 30 de minute, iar asta deoarece Alex Baldwin a fost „distras și vorbea pe telefonul mobil cu familia sa în cursul antrenamentului”, au mai notat procurorii.

Alec Baldwin a omorat o femeie cu arma de recuzita
Alec Baldwin

Alec Baldwin, care era și producător al filmului respectiv, nu a ținut suficiente întâlniri de siguranță, ceea ce a dus la „un climat de imprudență, așa cum este evidențiat de conduita distribuției și a echipei documentate prin declarații și dovezi”, iar scena care se desfășoara în fața lui Hutchins nu avea nevoie de focuri de armă.

„În momentul examinării scenariului și al interviurilor cu martorii, pentru această scenă specială și pentru acest prim-plan, dovezile indică faptul că scena/împușcătura nu a necesitat tragerea cu arma”, a scris Robert Shilling.

În acest sens, Alec Baldwin și Hannah Gutierrez Reed riscă până la 18 luni de închisoare dar și o amendă de 5.000 de dolari, în cazul în care vor fi condamnați.

La data de 21 octombrie 2021, actorul Alec Baldwin a ucis-o cu un foc de armă tras dintr-un pistol de recuzită pe directoarea de imagine, rănindu-l în același timp pe regizorul westernului „Rust”, care era filmat în statul american New Mexico.

În acest sens, Alec Baldwin a fost dat în judecată de electricianul-șef de pe platoul de filmare al westernului „Rust”, dar și de Mamie Mitchell, supervizoarea de scenariu a peliculei, după care a fost dat în judecată de alți membri ai filmului „Rust” pe motiv de neglijență.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...