Alarmă de incendiu la Spitalul Judeţean Timişoara. E ruşinos ce au aflat pompierii când au ajuns la faţa locului

Alarmă de incendiu la Spitalul Judeţean Timişoara. E ruşinos ce au aflat pompierii când au ajuns la faţa locului

Sâmbătă a avut loc o alarmă de incendiu la Spitalul Județean Timişoara. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că era vorba despre altceva.

A avut loc o alarmă de incendiu la Spitalul Județean Timişoara

O persoană aflată în incinta spitalului a sunat la numărul unic de urgență 112, anunțând că în interior se simte miros de plastic ars. Mai multe echipaje ale pompierilor s-au deplasat la fața locului, pentru a constata că era vorba, de fapt, despre altceva. Aproximativ 25 de pompieri se aflau la fața locului, în încercarea de a afla de unde venea mirosul de plastic ars. Pacienții internați în unitatea spitalicească nu au fost evacuați.

”Un apel la 112 a anunț că miroase a plastic încins, din fericre colegii de la ISU s-au prezntat foarte rapid, au făcut verifcari detaliate. Le-am cerut celor de la ISU și medicilor să nu lase niciun colțișor neverifcat pentru că luam în serios aceste alarme într-un spital plin la capacitate maxima.  Din fericire până acum nu s-a găsit nicio neregulă și nu e niciun pericol”, a declarat managerul spitalului pentru Antena 3.

Raul Pătrașcu, managerul unității spitalicești a afirmat că ”s-au verificat tuburile de CO2 și aparatele și totul funcționează în parametri normali. Exista zvon cum că personalul de pe una din secții ar fi prăjit pâine, colegii mei verifică, colegii de la ISU deja părăsesc incinta spitalului, din fericire a fost o situație care n-a escaladat, senzorii au funcționat iar în următoarele zile vom avea detalii complete privind situația exactă de unde a plecat, dacă a plecat de la un prăjitor vom deschide o anchetă și vom lua măsuri în cazul celor care și au permis să facă așa ceva”.

alarmă incendiu spitalul Timişoara
Managerul spitalului, Raul Patrascu a afirmat ca angajatul vinovat de situatie va fi sanctionat

Incidentul a avut loc la secția de chirurgie plastică și reparatorie

Raul Pătrașcu a mai transmis că dacă vor constata că a fost vorba despre utilizarea unui prăjitor de pâine, atunci măsurile luate vor fi unele drastice.

”Am fost informați de la început și am luat legătura cu colegii de la ISU cu firma externalizată, cu colegii de serviciu, cu medicii și verificăm acest zvon cum că s-ar fi folosit un prăjitor de pâine. Dacă acesta este adevărul, consecințele vor fi drastice. E vorba de secție de chirurgie plastică și reparatorie a spitalului. Din fericire nu s-a pus problema de evacuare, de relocare, suntem bucuroși că senzorii au funcționat și toate informațiile nu au impus evacuarea de pacienți” a spus Răul Pătrașcu, manager Spitalul Județean Timișoara, în exclusivitate la Antena 3.

Patru autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime, un echipaj SMURD de TIP B, o autospecială de transport personat și victime multiple dar și un echipaj CBRN s-au deplasat la fața locului pentru a interveni în eventualitatea unui incendiu.

”În urma unui apel la 112, astăzi, la ora 11:18, am fost anunțați de prezența unui miros de plastic ars, fără degajări de fum, la Spitalul Casa Austria, secția de arși, cu declanșarea alarmei de incendiu. La fața locului s-au deplasat de urgență 28 de pompieri cu 4 autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime, un echipaj SMURD TIP B, o autospeciala de transport personal și victime multiple și un echipaj CBRN.  În urma recunoașterii efectuată la fața locului, nu se confirmă mirosul. De asemenea,  în urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, nu s-au identificat depășiri ale valorilor normale”, se arată în comunicatul de la ISU.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost o alarmă falsă, iar unul dintre angajații spitalului prăjea pâine cu ajutorul unui aparat. Managerul spitalului a transmis că ”totul e ok, iar angajatul o să fie pedepsit”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe