Ai visat un copil mic? Iată ce semnifică acest vis

Emanuela Pană 09.04.2021, 10:42

Chiar și persoanelor care nu au copii li se întâmplă să viseze bebeluși în diferite ipostaze. În tradiția populară, copiii mici nu vin tocmai ca un semn pozitiv, fiind asociați cu sentimente și evenimente negative. Totuși, specialiștii nu sunt întocmai de acord cu tradiția, sfătuindu-i pe cei care au astfel de vise să încerce să își amintească mai multe detalii referitoare la context, pentru a ajunge la o interpretare cât mai fidelă a visului. Așadar, ce înseamnă când visezi un copil mic? Află în continuare.

Ai visat un copil mic?

Foarte mulți dintre noi, indiferent de sex, ajung să își pună diverse întrebări în urma unui vis. Așa se face că apariția bruscă a unui bebeluș în visul nostru ajunge să ne streseze, pentru că nu cunoaștem adevărata semnificație din spatele acestuia. Cu toate că, în realitate, cei mici sunt un simbol al purității și inocenței, prezența lor în vise poate semnala anxietate, teamă și regresie emoțională.

Potrivit specialiștilor, copilul în vis are atât conotații simbolice, cât și psihologice pentru ființa umană. Așadar, apariția unui bebeluș în vis poate simboliza atât nevoia ta de control asupra ta sau asupra celorlalți, cât și nevoia de protecție sau necesitatea de a reintra în contact cu copilul tău interior, sintagmă care se traduce adesea prin nevoia de exprimare liberă a reacțiilor și trăirilor tale.

Un alt aspect relevant în descifrarea visului este starea și statutul copilului pe care îl vezi, pentru că de multe ori ea este echivalentă cu ceea ce simți în viața reală – cât de mulțumit sau nemulțumit ești de tine și de modul în care te tratează ceilalți.

Freud și visele despre bebelusi

Sigmund Freud, cunoscut de majoritatea drept părintele psihanalizei, a tratat în volumele sale despre vise semnificația acelora care au un impact major, printre care și visele în care apar copii mici. Potrivit acestuia, acțiunea visului nu este niciodată una creatoare (nu imaginează nimic revelator), ci are rolul de a scoate la suprafață o reprezentare grafică a gândurilor și frământărilor interioare. Prin urmare, dacă ești în cautarea unui răspuns, ar trebui să începi prin a-ți cerceta interiorul.

Citește și: Ce înseamnă, de fapt, când visezi o persoană care a murit și ce trebuie să faci în ziua respectivă

Care este semnificația visului

Visele reprezintă o parte importantă a existenței mentale pe timp de noapte, îndeplinind numeroase funcții (atât organice, cât și spirituale), primind numeroase semnale și sintetizând simboluri încărcate de simboluri puternice.

Ce înseamnă când visezi un copil mic
Ce înseamnă când visezi un copil mic

Pentru că mulți dintre noi detestă profund generalizările, ne-am gândit să pornim în interpretarea visului tău cu bebeluși pornind de la următoarea întrebare: În ce ipostază apare bebelușul în visul tău?

Copil mic – neplăceri, boală.

Copil legănând – nu ar trebui să îți faci speranțe prea mari cu privire la afacerea în curs.

Copil plângând – boală în familie.

Copil râzând – veste întristătoare.

Copil mic alăptând – fericire și belșug.

Copil la sân – fericire.

Copil adoptat – nemulțumire.

Copil alergând – nemulțumire.

Copil alergând prin casă – afaceri norocoase.

Copil care se naște – moarte.

Bătând un copil – nedreptate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...