Ai primit acest mesaj? Atenţie mare, avertizează Poliţia Română, e periculos

Ioana Bucur, Dragos Ștefănescu 10.09.2021, 22:41

Poliția Română trage un semnal de alarmă cu privire la o nouă metodă de înșelătorie care se propagă cu mare succes în rândul românilor. Care este mesajul cu care escrocii își păcălesc victimele.

Poliția Română, avertisment pentru români

O nouă înșelătorie online îi vizează pe români. Mesajul trimis de escroci a ajuns și în atenția Poliției Române. Este vorba despre un atac de tip phishing, victima primește un email ce pretinde a fi de la una dintre cele mai mari bănci de la noi din țară, în care i se solicită să își introducă datele personale pe o platformă, dacă nu, i se vor închide conturile:

„În ultimele luni, v-am contactat de mai multe ori cu un singur scop în minte: să încercăm să confirmați că informațiile personale pe care le avem despre dvs. sunt corecte. 

Acesta nu este un capriciu, ci o cerință legală pentru toate băncile, care merge mână în mână cu angajamentul nostru de a cunoaște foarte bine clienții noștri și de a ajuta la crearea unui sistem bancar din ce în ce mai responsabil. În cazul dvs., pentru că nu ați primit un răspuns, ne pare rău, începând cu 09.09.2021 va trebui să anulăm conturile pe care le aveți la noi.

Vestea bună este că încă o puteți remedia: Tot ce trebuie să faceți este să confirmați datele dvs. personale Pentru aceasta, introduceți „Zona clienți” și urmați instrucțiunile pe care vi le vom oferi” – se transmite în mesajul trimis potențialelor victime.

Ai primit acest mesaj Atenţie mare, avertizează Poliţia Română, e periculos
Avertismentul Poliției Române

Ce sunt sfătuiți românii să facă

Reprezentanții Poliției Române îi îndeamnă pe oameni să analizeze atent orice mesaj de acest gen primit și le recomandă celor mai tineri să le explice și vârstnicilor că este vorba despre o înșelătorie.

„Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail?

Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.

La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing.

Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.

Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă.

Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, a transmis Poliția Română.

Urmăriți Impact.ro și pe