Află ce trebuie să bei și să mănânci dacă ai tensiunea mică. Este vital să respecți aceste indicații

Cristian Cojocaru 02.11.2020, 15:41
Află ce trebuie să bei și să mănânci dacă ai tensiunea mică. Este vital să respecți aceste indicații

Simptomatologia tensiunii scăzute poate fi reprezentată de amețeală, vederea încețoșată, greață, vărsături, slăbiciune musculară în general. Mai mulți factori precum sarcina, deshistratarea, bolile de inimă, stresul, infecțiile și nu numai pot duce la creșterea sau scăderea tensiunii arteriale. Un regim alimentar corespunzător poate ajuta foarte mult la menținerea acesteia sub control.

Ce putem bea și mânca dacă avem tensiunea scăzută

Indiferent de vârstă, hipotensiunea poate fi prezentă în viețile noastre însă este mai des întalnită la persoanele de peste 65 de ani. Aproximativ 20% dintre vârstnici se confruntă cu această afecțiune. Hipotensiunea arteriala ar putea părea un lucru de dorit pentru anumite persoane. Pentru unele persoane însă, hipotensiunea (tensiunea arterială scăzută) poate provoca slăbiciune în organism și leșin. În anumite cazuri mai grave, aceasta poate pune viața în pericol.

Hipotensiunea poate crește riscul anumitor afecțiuni precum atacul de inimă sau accidentele vasculare. Asta doar dacă nu este păstrat un anumit regim alimentar sau tratament medicamentos. Deshidratarea și lipsa anumitor nutrienți din organism pot duce la acest lucru. De aceea este bine de știut care alimente și în ce măsură ne pot acestea ajuta pentru a echilibra tensiunea arterială.

Alimente recomandate pentru tensiunea arteriala mica

Sfaturi alimentare cu privire la tensiunea scăzută

Recomandarea celor 2 litri de apă pe zi o vedem peste tot. Cu atât mai mult daca ne aflăm în sezonul cald, cantitatea celor aproximativ 8 pahare de apa pe zi trebuie mărită. Circulația sângelui este încetinită atunci cand suntem deshidratați, iar acest lucru poate duce la scăderea tensiunii.

O recomandare alimentară este sarea. Aceasta crește tensiunea, dar mare grijă la excese pentru a nu ajunge în cealaltă situație, și anume hipertensiunea. Măslinele, brânza, supele, tonul și nu numai sunt recomandate în această situație.

În cazul în care ne confruntăm cu o criză de hipotensiune, puțină cafea, ceai verde sau ceai negru ne pot fi de mare ajutor. Aceste băuturi conțin cafeină iar pe termen scurt cresc presiunea arterială. O vizită la medic este necesară pentru a putea descoperi ce anume duce la scăderea tensiunii.

Carbohidrații si vitamina B12 în relație cu tensiunea scăzută

Reducerea cantității de carbohidrați este benefică. Este recomandată înlocuirea carbohidraților simpli ca zahărul și făina cu carbohidrați complecși ca cei din cereale integrale sau leguminoase. Carbohidrații simpli sunt absorbiți rapid și pot duce la o scădere bruscă a tensiunii.

Lipsa acestei vitamine poate duce la anemie și implicit la scăderea tensiunii. Peștele, carnea de pui, ouăle precum și lactatele cu procentul de grăsime mic reprezintă alimente bogate in vitamina B12. Vitamina B12 are un rol foarte important în organism. Aceasta ajută la nașterea de celule roșii.

Urmăriți Impact.ro și pe