Afacerea uluitoare între acționarul lui Dinamo și clanul Duduianu. A luat cu camătă 250.000 de euro

Alexandra Andrei 13.08.2020, 14:10
Afacerea uluitoare între acționarul lui Dinamo și clanul Duduianu. A luat cu camătă 250.000 de euro

La doar patru zile de la înmormântarea lui Emi Pian, ies la iveală detalii cutremurătoare despre scandalul continuu dintre clanurile Duduianu și Rinu. Un scandal extins și în zona sportului, fiind implicat și un fost acționar al lui Dinamo.

Cum a ajuns acționarul lui Dinamo să ia camătă 250.000 de euro de la clanul Duduianu

Dușmănia dintre clanurile Duduianu și Rinu este una veche, începută prin 2015, însă a luat amploare trei ani mai târziu, din cauza unei datorii lăsate de omul de afaceri Vasile Turcu. Potrivit unor surse de încredere, fostul patron de la Dinamo ar fi luat cu camătă suma de 250.000 de euro de la clanul Duduianu, bani cu care a încercat să își salveze afacerile de la faliment.

Înglodat în datorii, anchetat de DIICOT și dator vândul clanului Duduianu, Vasile Turcu nu a mai rezistat și a preferat să-și pună capăt zilelor. În martie 2017 a fost găsit spânzurat în sala de fitness a vilei din zona Nicolae Caramfil și chiar dacă soția sa a chemat imediat ambulanța, omul de afaceri a mai trăit doar câteva zile. La numai o săptămână de la înmormântarea fostului patron de la Dinamo a început calvarul pentru fiii acestuia. Marius și Adrian au început să fie constrânși de membrii clanului Duduianu pentru a returna datoria făcută de tatăl lor.

Vasile Turcu și-a lăsat familia înglodată în datorii și cu interlopii pe urme

Copiii lui Vasile Turcu au apelat la un clan rival pentru protecție

Marius și Adrian au trecut prin clipe groaznice. Cum nu aveau lichidități, mai ales sume așa mari, băieții lui Vasile Turcu i-au dat lui Sefor Duduianu una dintre mașinile de lux ale familiei, un Bentley, autoturism evaluat la aproximativ 70.000 euro.

Părea că lucrurile se lămuriseră, dar după o perioadă de liniște, șefii clanului au început din nou să facă presiuni, spun sursele noastre. Teroarea la care erau supuși constant i-ar fi făcut pe băieții fostului acționar de la Dinamo să ceară protecție unui alt clan interlop, Rinu. Protecția era asigurată pentru o sumă de câteva mii de euro pe lună și nu avea scopul de a îmbogăți clanul, ci de a face conexiuni cu persoane din înalta clasă a societății Bucureștiului. Atât le-a trebuit Duduienilor când au aflat și, potrivit acelorași surse, după multe scandaluri cu clanul Rinu, au acceptat plata eșalonată a datoriei familiei Turcu. Se pare că, în prezent, Marius și Adrian Turcu ar fi plătit interlopilor restul de 180.000 euro.

Vasile Turcu a fost un om de afaceri care deţinea grupul de firme Romconstruct, iar în 2013, conform Top 300 Capital, avea o avere de 30 de milioane de euro. În 2001, Vasile Turcu s-a implicat ca finanţator la Dinamo, mai întâi la secţia de handbal a clubului, iar din 2004 a devenit acţionar la echipa de fotbal, retrăgându-se în 2011.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...