Afacerea nebănuită a lui Cristi Borcea. În ce a investit, în vreme de pandemie, fostul acționar de la Dinamo. „Am 3000 de angajați”

Marian Cărăvan 14.07.2020, 10:59

Cristi Borcea, fostul acționar al lui Dinamo, s-a reprofilat. A găsit o nouă modalitate de a face bani, iar aceștia au venit neașteptat de mulți. De ordinul milioanelor. De euro!

Ce afacere are Cristi Borcea. În ce a investit fostul acționar de la Dinamo

Cristi Borcea a făcut bani chiar și în perioada în care s-a aflat în detenție. Și nu sunt deloc puțini. Un apropiat al fostului acționar de la Dinamo a dezvăluit cum a ajuns Borcea să intre într-o afacere atât de profitabilă, în industria cerealelor, în zona Olteniei. În afacere este implicat și Gigi Nețoiu.

„Este o fermă destul de mare. Borcea l-a împrumutat pe Nețoiu cu o sumă de bani, iar în contul banilor a preluat ferma. Acolo e o zonă foarte bună pentru grâu și rapiță, dar și pentru porumb și floarea soarelui”, a dezvăluit o sursă apropiată de cei doi foști conducători de la Dinamo.

Ferma în care a investit Cristi Borcea a adus venituri colosale, de 70 de milioane de euro, pe care nu le-a negat după dezvăluirile făcute de Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal.

„La Cetate am o afacere cu Nețoiu. Avem de toate acolo, pământ, mașini agricole. Cu Nețoiu e pericol mare, mare cu el. E toată ziua acolo și are o poftă de muncă. În marea majoritate a timpului el stă acolo și se ocupă de agricultură. E asocitatul, prietenul și fratele meu! Ne merge bine. A scris Ziarul Financiar că am făcut 70 de milioane de euro cât timp eram în detenție. N-a inventat nimic Mitică Dragomir. Am făcut banii ăștia!”, a declarat Cristi Borcea, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Afacerea nebănuită a lui Cristi Borcea. În ce a investit, în vreme de pandemie, fostul acționar de la Dinamo. „Am 3000 de angajați”
Afacerea nebănuită a lui Cristi Borcea. În ce a investit, în vreme de pandemie, fostul acționar de la Dinamo. „Am 3000 de angajați”

Cristi Borcea are 3.000 de angajați

Fostul acționar al lui Dinamo este cunoscut și prin afacerile sale cu butelii, care l-au făcut celebru la un moment dat. Borcea recunoaște că asta face și acum, pentru că asta știe să facă.

„Cu buteliile am început înainte de Revoluție și cu buteliile sunt și acum. Deci acum tot butelii fac. După 30 de ani, tot cu asta mă ocup. Butelii, petrol și gaze. Fac doar ce-am învățat. În ce m-am băgat și n-am știut, am pierdut. Acum am 3.000 de angajați și mă ocup de agricultură și de turism”, a mai spus Cristi Borcea.

Cristi Borcea a fost condamnat în martie 2014 la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste patru ani de închisoare. Dar în februarie 2019 a primit o altă condamnare, de 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. Acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro, a fost eliberat în noiembrie 2019, după nouă luni.

Cristi Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și are în palmares 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.

Urmăriți Impact.ro și pe