Afacerea neașteptată cu care proprietarul Mega Image câştigă 500 de milioane de euro. Nu are legătură cu băcănia

Ana-Maria Tudor 12.06.2023, 12:46
Afacerea neașteptată cu care proprietarul Mega Image câştigă 500 de milioane de euro. Nu are legătură cu băcănia

Potrivit Reuters, Ahold Delhaize Group, grupul de retail din care face parte și lanțul Mega Image, a obținut un profit de 500 de milioane de euro din afaceri care nu sunt legate de segmentul alimentar.

Câștigă 500 de milioane de euro din afaceri care nu au legătură cu lanțul de supermarketuri

Frans Muller, directorul general al Ahold Delhaize Group, a declarat pentru Reuters că grupul a realizat aproximativ jumătate din obiectivul său de a genera un miliard de euro în venituri până în 2025 din afaceri care nu sunt legate de segmentul alimentar.

Ca parte a acestui efort, comercianții de produse alimentare, inclusiv Ahold Delhaize, s-au concentrat pe vânzarea de publicitate pe site-urile lor web. De asemenea, retailerii își concentrează eforturile pentru a îmbunătăți calitatea datelor pe care le pot furniza companiilor producătoare de bunuri de larg consum. Aceste date sunt utilizate de companii pentru a direcționa reclamele către cumpărători, promovând astfel produsele.

Frans Muller a menționat că Ahold Delhaize, deținătorul supermarketurilor pe trei continente, utilizează veniturile provenite din publicitate pentru a menține prețurile alimentelor la un nivel redus, în contextul inflației persistente din Europa și SUA. El a subliniat că veniturile generate vor fi reinvestite în afacerile grupului, în scopul de a oferi consumatorilor acces la produse sănătoase și sustenabile.

„Trebuie să lucrăm susținut, împreună cu sectorul de retail și cel de producție, pentru a ține costurile la un nivel redus”, a adăugat Muller.

Citește și: Se întâmplă la Mega Image și este inevitabil: anunțul gigantului pentru toți furnizorii, clienții

Frans Muller nu a dorit să dezvăluie cât câștigă grupul pe fiecare click al utilizatorilor

Directorul nu a dezvăluit informații cu privire la câștigurile grupului pentru fiecare click al cumpărătorilor pe mesajele publicitare sau bannerele care includ produse sponsorizate.

Ahold Delhaize, care deține deja în SUA o afacere de retail media numită Peapod Digital Labs, se află în prezent în proces de lansare a unei agenții similare în Europa. Această agenție se va concentra pe promovarea brandurilor care nu sunt disponibile în magazinele grupului de băcănie.

Mega Image, unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România, face parte din grupul Ahold Delhaize. Mega Image deține o rețea extinsă de 880 de magazine în diverse orașe din țară, inclusiv București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște, Timișoara, Bacău, Focșani și altele. Aceste magazine sunt operate sub mărcile Mega Image, Shop&Go și Gusturi Românești, iar cu o experiență vastă în industria retail, Mega Image continuă să rămână un jucător important pe piața românească.

Urmăriți Impact.ro și pe