Afacerea cu care o româncă a dat lovitura în Italia. Are succes uriaș, povestea ei este impresionată

Stan Filon 24.02.2023, 15:34

O româncă a dat lovitura în Italia, unde a deschis o afacere foarte profitabilă, care are o poveste remarcabilă în spate. Femeia în vârstă de 36 de ani a pornit de jos și recunoaște că viața ei nu a fost tocmai ușoară peste hotare, însă acum povestea ei este una de succes.

Afacerea cu care o româncă a dat lovitura în Italia

O cheamă Mihaela Dinică, are 36 de ani și s-a născut în România. A plecat peste hotare de mică și s-a angajat în Italia la vârsta de 18 ani. Nu s-a dat în lături niciodată când a venit vorba de muncă și a lucrat în mai multe fabrici din Italia.

A avut timp să se gândească la o afacere pe timpul pandemiei de coronavirus. Imediat cum s-au ridicat măsurile de lock-down, românca a și-a pus afacerea pe picioare, ajutată foarte mult și de familia ei. Spune că statul italian nu ajută cu nimic afacerile mici, așa că a fost nevoită să aducă toți banii de acasă sau de la familia ei.

Afacerea cu care o romanca a dat lovitura in Italia
Afacerea cu care o romanca a dat lovitura in Italia

Găini rare

Mai exact, românca și-a făcut o fermă unde crește sute de animale. Printre acestea se numără și 200 de găini outoare, dar și un cal, doi măgari, rațe, prepelițe și păuni. În plus, cultivă și legume pe care le vinde imediat vecinilor și celor interesați.

„Ne-am apucat de treabă imediat ce s-a terminat lockdown-ul, cumpărând animalele și echipamente, ajutată doar de familia mea. Ajutoarele vin doar pentru marile companii. Cele mici trebuie să-și suflece mânecile și să facă totul singure. Este un adevăr trist pentru mulți”, a spus Mihaela Dinică chiar atunci când a primit premiul Oscar Green 2022, promovat de Giovani Impresa Coldiretti Toscana, care laudă spiritul de adaptare al noii generații de agricultori.

Printre păsările crescute de româncă se numără și o rasă de găini originară din Chile, Araucana. Aceste găini sunt cunoscute pentru că fac ouă albastre, foarte gustoase și „sărace în colesterol”. Femeia a găsit pe internet păsările și a mers personal să cumpere câteva exemplare pentru a începe să le reproducă.

În viitor, românca își dorește să colaboreze cu alți fermieri din zonă și să-și crească numărul de animale. În plus, aceasta are în plan să dezvolte un proiect de fermă educațională, în care să fie implicate și școlile și instituțiile din zonă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...