Aerul polar pune stăpânire pe România. E alertă meteo, iată ce urmează

Badea Violeta 22.01.2022, 21:31
Aerul polar pune stăpânire pe România. E alertă meteo, iată ce urmează

Gerul începe să-și facă simțită prezența în România. Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), un val polar va traversa țara noastră în perioada următoare. Deși am avut parte de câteva zile însorite, experții avertizează că situația se va schimba în orele viitoare. Iată anunțul oficial!

Vremea se răcește în perioada următoare

Mulți români așteptau primăvara, fiind încurajați și de vremea neașteptat de frumoasă. Cu toate astea, meteorologii avertizează că un aer polar va lovi țara noastră în zilele următoare. Aceștia anunță că valorile termice vor scădea brusc.

De asemenea, anumite regiuni vor avea parte și de ninsori sau viscol. Meteorologul Alina Șerban a specificat faptul că noaptea se vor înregistra temperaturi negative în majoritatea zonelor țării. În plus, maximele nu vor trece de minus 8 grade în centrul României și minus 3 grade Celsius în partea sudică.

„Ne vom afla sub influența unei mase de aer polar. Se va extinde și se va intensifica. Temperaturile vor deveni negative în mare parte din țară. Noaptea va fi caracterizată de o vreme geroasă, însemnând minus 10 grade sau chiar mai mult.

Cel mai rece va fi luni, când maximele vor fi în general negative, de la -8 în centrul țării, până la -3 grade în partea sudică.  Vântul va prezenta intensificări nu doar în zonele montane.

În asociere cu temperaturile scăzute, temperaturile reale resimțite vor fi cu mult mai mici”, a declarat meteorologul ANM Alina Șerban la Antena 3.

aer polar in romania
Masa de aer polar in Romania

Unde sunt așteptate ninsori

Vremea o să fie deosebit de rece începând cu ziua de 23 ianuarie, până pe 24 ianuarie. Tot în acest interval sunt anunțate ninsori în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 metri.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent”, avertizează meteorologii ANM.

Pentru perioada menționată mai sus, specialiștii anunță ninsori temporar viscolite. Cel mai mult se va resimți acest lucru în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali.

De asemenea, ninsori slabe și vânt vor fi și în partea de est a Moldovei și a Munteniei, dar și pe arii restrânse în Dobrogea.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, vremea va fi rece, cu temperaturi minime între minus 6 grade și minus 4 grade Celsius. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab până la moderat.

În ziua de 24 ianuarie, meteorologii anunță înnorări, iar trecător vor cădea și câțiva fulgi de ea. Vântul va fi în general moderat, iar la rafală va atinge viteze în general de 35-40 km/h.

Urmăriți Impact.ro și pe