Aeroportul din România pe care au aterizat doar 3 pasageri. A bătut recordul în 2022

Stan Filon 18.02.2022, 14:56
Aeroportul din România pe care au aterizat doar 3 pasageri. A bătut recordul în 2022

Traficul aerian a întâmpinat probleme serioase peste tot în lume, în ultimii doi ani. Companii aeriene imense au dat pur și simplu faliment și mii de oameni și-au pierdut astfel locurile de muncă. Situația s-a mai îmbunătățit însă în ultimul an, zborurile au fost reluate, iar aeroporturile au început să devină din nou tranzitate de mii de oameni. Asta nu s-a întâmplat însă și pentru un aeroport din România, care a bătut un record greu de egalat.

Aeroportul din România pe care au aterizat doar 3 pasageri

În România există un aeroport care a fost tranzitat în luna ianuarie 2022 de numai trei pasageri, cu o medie de un călător la 10 zile. Acesta este Aeroportul Delta Dunării Tulcea. Cu toate acestea, activitatea continău pe acest aeroport, potrivit anunțurilor făcute pe pagina oficială a aerogării.

Ultimul anunț datează din luna decembrie 2021, când erau scoase la concurs 3 posturi vacante de electricieni, cam câți călători a avut aeroportul în luna ianuarie. „ANUNŢ NR 2728/17.12.2021 privind concursul din data de 11.01.2022 orele 11.00, pentru ocuparea a 3 posturi  vacante de „ Electrician”, organizat de R. A. Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea”, scrie pe site-ul aeroportului.

Aeroportul din Romania pe care au aterizat doar 3 pasageri
Aeroportul Delta Dunarii este aeroportul din Romania pe care au aterizat doar 3 pasageri

Se fac angajări

O adevărată ofertă vine însă din partea conducerii Aeroportul Delta Dunării Tulcea, postată chiar pe pagina principală a site-ului. Instituția oferă spații de parcare în regim propriu, iar prețurile sunt unele foarte mici. Dacă în București o zi de parcare la Otopeni costă undeva la 50 de lei, ei bine, Aeroportul Delta Dunării Tulcea vine cu o ofertă de nerefuzat.

„Aeroportul „Delta Dunarii” Tulcea ofera locuri de parcare in parcarea proprie
Autoturisme:
– primele 15 minute :GRATUIT ;
– intre 15 minute si 24 ore: 1 RON/ora
– peste 24 de ore : 0,5 RON/ora”, scrie pe site.

Ei bine, în ceea ce privește numărul de călători care au tranzitat aeroporturile din România, în luna ianuarie, cel din Tulcea are ceva concurență. Aeroportul Băneasa a fost tranzitat de 433 de pasageri, ia cel din Arad a fost tranzitat de 31 de pasageri.

Care a fost cel mai tranzitat aeroport din România, în 2021

La celălalt capăt al clasamentului, regăsim Aeroportul Henri Coandă din București, tranzitat în 2021 de aproape 1,6 milioane de călători, urmat de cel din Iași, cu peste 639 de mii de călători, și de cel din Timișoara, cu peste 629.000 de călători.

„Suntem pe acelaşi loc fruntaş şi la numărul de pasageri care au folosit rutele internaţionale (44.163) în prima lună din acest an, şi pe locul al treilea, după Cluj şi Timişoara, ca număr de călători transportaţi pe cursele interne (9.544), în aceeaşi perioadă. La nivel naţional, conform cifrelor publicate de Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR), s-a călătorit mai mult în prima lună din acest an, comparativ cu ianuarie 2021, fiind raportată o creştere a traficului de 161%”, au transmis reprezentanţii Aeroportului Iaşi.

Aeroportul Internaţional Iaşi este pe locul II naţional ca număr de pasageri și în luna ianuarie a anului 2022 , după ce aerogara ieşeană a înregistrat o creştere de 180% a pasagerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De la 9.231 de călători în ianuarie 2021, s-a ajuns la 53.756 de persoane care au tranzitat aeroportul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...