EXCLUSIV

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, spune că nu are o situație prea bună cu banii. Ce mesaj are pentru urmăritori, la 85 de ani. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 02.05.2023, 16:25

La aproape 85 de ani, Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, nu a cedat niciodată în fața greutăților vieții. Ba, mai mult, Adriana Iliescu, fost profesor universitar, își păstrează optimistul, fiind un real sprijin pentru fiica studentă. Contactată de reporterii Impact.ro, ea ne-a vorbit și despre problemele financiare.

Mesajul Adrianei Iliescu

Adriana Iliescu a fost mereu zgârcită în declarații publice. Contactată de reporterii Impact.ro, ea ne-a spus: „Suntem bine, și eu, și fiica mea. Nu e ușor să trăiești din bani puțini, dar nu ne plângem. Suntem bine și asta le urăm tuturor!”.

Adriana Iliescu a mai adăugat că au sărbătorit „cum trebuie” și Paștele, și sărbătorile ce au urmat. Foarte atentă la cele afirmate, Adriana Iliescu a mai spus doar că e „încă în putere”, dat fiind că se apropie de împlinirea vârstei de 85 de ani. De altfel, și tonul vocii este unul puternic, hotărât, în ciuda vârstei înaintate.

Adriana Iliescu 4
Adriana Iliescu

A devenit mamă, la 66 de ani, în 2005

Adriana Iliescu a devenit celebră, și pe plan mondial, pe 16 ianuarie 2005, când îi dădea naștere, prin fertilizare in vitro, fetiței sale, Eliza Maria, pe care a crescut-o singură și care astăzi este studentă.

Adriana Iliescu a deținut acest record mondial, de cea mai vârstnică mamă a mapamondului, timp de doi ani, dar mereu a mărturisit că nu asta și-a dorit ea foarte tare, ci să fie mamă.

După nașterea Elizei Maria, a trebuit să stea două luni în spital, sub supraveghere medicală, întrucât micuța venise pe lume cu o greutate foarte mică, de doar 1, 45 kg, Adriana Iliescu născând prin cezariană.

Citește și Momente grele pentru Adriana Iliescu de Sărbători. Decizia luată de cea mai bătrână mamă din România, fiica ei Eliza îi este alături!

Din ce bani trăiesc Adrian Iliescu și fiica ei

Au trăit ani buni doar din banii de pensie ai Adrianei. Pe vestita mamă a ajutat-o însă și faptul că a găsit timp și pasiune să mai scrie cărți pentru copii, când și când, iar asta i-a mai rotunjit veniturile lunare, la circa 3.000 de lei.

Adriana a fost și a rămas o femeie mândră. Nu a acceptat ajutorul celor din jur, cu foarte puține excepții. În urmă cu câțiva ani, Adriana Iliescu mărturisea că încasează lunar și o indemnizație de la Uniunea Scriitorilor, care-i prinde foarte bine: „Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate.

Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor.

Adică, ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, dezvăluia aceasta.
Adriana este foarte mândră de fiica ei, Eliza, care-i calcă pe urme, fiind studentă la Universitatea din București. Este atrasă tot de filologie.

Citește și De ce Adriana Iliescu nu mai primește vouchere sociale în 2023. Cea mai în vârstă mamă din România a primit o lovitură dură!

Urmăriți Impact.ro și pe