Momente grele pentru Adriana Iliescu de Sărbători. Decizia luată de cea mai bătrână mamă din România, fiica ei Eliza îi este alături

Andrei Simion 26.12.2022, 13:06
Momente grele pentru Adriana Iliescu de Sărbători. Decizia luată de cea mai bătrână mamă din România, fiica ei Eliza îi este alături

Adriana Iliescu trece prin momente grele de Sărbători. Cea mai bătrână mamă din România, acum în vârstă de 84 de ani, a luat o decizie pe care numeroși români nici nu vor să o ia în calcul, iar fiica ei, Eliza, îi este alături.

Prin ce momente grele trece Adriana Iliescu de Sărbători

Adriana Iliescu a dezvăluit, cu puțin timp înainte de Crăciun, ce planuri și-a făcut pentru Sărbătorile din acest an, alături de fiica ei, Eliza. Cea mai bătrână mamă din România s spus că a decis să se bucure de zilele de sărbătoare acasă, pentru că nu are bani ca să meargă la munte sau într-un alt loc.

Adriana Iliescu a spus că pregătirile pentru Sărbători au început și în casa ei și a Elizei, la fel ca în locuințele multor români, cu o curățenie generală. Apoi, femeia care a devenit mamă la vârsta de la vârsta de 66 de ani și 320 zile a spus că a decis să gătească sarmale și cozonac.

„Nu plecăm din București. Nu avem bani de cheltuit. Crăciunul este despre liniște, credință și Nașterea Domnului. Eliza mă ajută cu tot ce este nevoie… La curățenie, dar și la mâncare. Nu se ferește de muncă.

Noi nu facem multă mâncare. De exemplu, o să pregătim vreo 30 de sarmale și ne ajung vreo două zile. Mâncăm cam trei – patru sarmale la o masă. Nu putem mânca mai multe. Am făcut un calcul și o caserolă de carne tocată este în jur de 15 lei, ne mai trebuie orez, condimente. Nu este mare lucru.

Nu o să cheltuim mult. O să facem și cozonac, bineînțeles, dar mai mult, pentru noi două treaba aceasta este ca o distracție, nu o vedem ca pe greutate. Dacă nu o să ne iasă cozonacul așa cum trebuie o să mergem să cumpărăm un cozonac din magazin și asta este.”, a spus Adriana Iliescu, conform Click.ro.

Adriana Iliescu, mandra de fiica ei, Eliza
Adriana Iliescu, mandra de fiica ei, Eliza

Eliza Iliescu, studentă la două facultăți

Cea mai bătrână mamă din lume își drămuiește banii astfel încât aceștia să îi ajungă ei și Elizei pentru toate cele necesare, mai ales că adolescenta este studentă, la vârsta de 17 ani, la două facultăți, dintre care una cu taxă.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!

Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic”, a mai spus Adriana Iliescu.

Studentă la Litere și la Științe Umane, Eliza Iliescu își dorește să fie profesoară de română și engleză. Mama ei îi plătește taxiul, astfel încât adolescenta să ajungă la timp la orele pe care le are la cele două facultăți.

Urmăriți Impact.ro și pe