Adrian Sârbu, acuze dure pentru cei de la Digi. Ce s-a întâmplat cu postul lui de televiziune, Aleph News

Iancu Andreea, Ozana Mazilu 23.11.2021, 18:10
Adrian Sârbu, acuze dure pentru cei de la Digi. Ce s-a întâmplat cu postul lui de televiziune, Aleph News

După ce s-a retras din Pro TV, Adrian Sârbu a devenit patronul Aleph News, un post de televiziune care prezintă informații actuale în cadrul buletinelor de știri și al emisiunilor proprii. Deși este unul dintre posturile care se bucură de succes, între Adrian Sârbu și operatorul de cablu Digi a izbucnit un scandal, marcat de acuze dure din partea fostului patron al Pro TV. Acesta a explicat ce nemulțumiri îl macină.

Adrian Sârbu, despre motivul tensiunilor apărute între Aleph News și Digi

Patronul Aleph News, Adrian Sârbu, este extrem de nemulțumit de un aspect apărut între operatorul de cablu RCS-RDS (Digi) și postul de televiziune pe care îl reprezintă. Părintele Pro TV este supărat și chiar a ținut să menționeze, în termeni duri, motivul pentru care există tensiuni între postul TV și operatorul de cablu.

Sârbu a afirmat în cadrul unei ședințe recente a CNA faptul că Aleph News nu a fost inclus în grupul de posturi de știri din grila de programe a RCS-RDS. Totodată, patronul postului a menționat că Digi face abuz de poziția sa și încalcă legea, în ciuda dispoziției valabile din luna martie 2021, care menționează că Aleph News face parte din pachetul de posturi de știri.

Faceţi abuz de poziţie dominantă! Încalcaţi legea în mod repetat din martie 2021, când trebuia să introduceţi Aleph News în grupul de posturi de news, i-a spus Sârbu reprezentatului RCS-RDS în şedinţa CNA.

Discuții aprinse între Adrian Sârbu și Digi
Adrian Sârbu, patronul Aleph News

Ce argument aduc reprezentanții Digi pentru problema semnalată

În timp ce Adrian Sârbu acuză operatorul de cablu RCS-RDS că nu a inclus Aleph News în rândul canalelor de știri din grila de programe, conform legii, reprezentanții Digi menționează o problemă tehnică, ce nu permite, deocamdată, adăugarea Aleph News în grupul de posturi de știri. Totodată, reprezentanții operatorului au menționat că schimbările din ordinea din grilă se pot realiza abia la începutul anului.

Aceștia au mai menționat că Aleph News se regăsește într-un grup de posturi de știri în grilă, în zona celor străine precum CNN. După o serie de discuții din cadrul ședinței CNA, s-a concluzionat că Aleph nu se regăsește nici în acest grup, ci pe o poziție mult mai avansată din grilă. Aleph News se află înainte de Aleph Business, poziția 188, fiind urmat de Digi 4K, pe poziția 200.

Adrian Sârbu: „Discriminează Aleph şi alte posturi”

Un reprezentant al CNA consideră că la mijloc se află o dezinformare.

După părerea mea avem de a face cu dezinformarea Consiliului, a spus membrul CNA despre afirmaţiile reprezentanţilor RCS.

Pe de altă parte, Adrian Sârbu i-a acuzat pe cei de la Digi că obișnuiesc să umble la rețea zilnic, mai cu seamă că Digi24 se regăsește în multe zone pe prima poziție, chiar și înaintea TVR.

Digi24, canal de ştiri din grup, este primul în grila RCS-RDS în multe zone, chiar şi peste TVR. Discriminează canalul Aleph News şi alte canale aşezând Digi24 pe prima poziţie în grilă. Consiliul concurenţei a acceptat o poziţie dominant fără să o documenteze, a spus Sârbu.

Deși Aleph News nu s-a regăsit din prima în grupul posturilor de televiziune must carry, Sârbu a apreciat favoarea de a fi introdus în grilă înainte de a primi acest titlu. Totuși, după ce a primit aprobarea pentru a se regăsi în rândul posturilor obligatorii, din punct de vedere legal postul trebuia adăugat la posturile de știri.

Mie mi s-a făcut un favor prin preluarea Aleph News în grilă înainte de intrarea postului în must carry, însă după ce Aleph a intrat în must carry era o obligaţie legală ca postul să fie inclus în grupul cu toate posturile de ştiri, a mai menționat Sârbu.

Somație pentru RCS-RDS din partea CNA

Ca urmare a discuțiilor din cadrul ședinței CNA, operatorul de cablu a primit o somație din partea CNA, cu termen de rezolvare de două săptămâni, adică până pe 7 decembrie, pentru a remedia această problemă cu Aleph News. Cu toate acestea, Adrian Sârbu rămâne sceptic.

RCS va căuta motive să tergiverseze acest aspect, a spus patronul Aleph.

Pe de altă parte, Aleph Business precum și Smart TV, ambele posturi deținute de Adrian Sârbu, au intrat în grila RCS-RDS în urmă cu câteva zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...