Prietenul lui Vladimir Putin, miliardarul Roman Abramovici, vrea să vândă clubul Chelsea unui afacerist elvețian. Veniturile nete vor ajunge la cei afectați de război

Sorin Barbu 02.03.2022, 23:47
Prietenul lui Vladimir Putin, miliardarul Roman Abramovici, vrea să vândă clubul Chelsea unui afacerist elvețian. Veniturile nete vor ajunge la cei afectați de război

Roman Abramovici este unul dintre apropiații lui Vladimir Putin și se află pe lista persoanelor care vor avea foarte multe probleme din cauza sancțiunilor internaționale. În aceste condiții, patronul lui Chelsea vrea să vândă urgent clubul de fotbal și i-a propus unui miliardar din Elveția să cumpere pachetul majoritar.

Roman Abramovici, disperat să vândă clubul Chelsea

Update 2 martie, ora 23:47. Roman Abramovici a declarat miercuri că veniturile nete obținute din vânzarea clubului Chelsea vor fi donate unei fundații înființate pentru a-i ajuta pe cei afectați de războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

 

Știre inițială:

Roman Abramovici a înțeles rapid că va urma o perioadă foarte grea pentru oamenii de afaceri din Rusia, dar în special pentru cei care sunt apropiați de președintele Vladimir Putin. Războiul din Ucraina l-a pus pe patronul lui Chelsea pe lista persoanelor vizate de sancțiunile pe care le-au gândit oficialii din Statele Unite ale Americii împreună cu partenerii din Europa.

Oligarhul rus încearcă să se pună la adăpost și încearcă să vândă clubul Chelsea. L-a contactat pe miliardarul  Hansjorg Wyss, fondatorul Synthes SUA, companie pe care în anul 2012 a vândut-o cu 20 de miliarde de dolari celor de la Johnson & Johnson.

„The Guardian” explică faptul că nu este foarte clar care este prețul pe care Abramovici îl vrea pentru Chelsea, dar un lucru este sigur. Omul de afaceri rus a creditat clubul cu două miliarde de de euro și își vrea banii.

„Abramovici este printre cei mai apropiați consilieri și prieteni ai lui Putin. Precum ceilalți oligarhi, este panicat. Momentan vrea să-și vândă toate vilele din Anglia și să scape de Chelsea rapid. Împreună cu alte trei persoane, am primit o ofertă marți pentru a cumpăra clubul Chelsea.

Trebuie să aștept 4 sau 5 zile, Abramovici cere prea mult acum. Chelsea îi datorează două miliarde de lire sterline, dar clubul nu are bani. Asta înseamnă că cei care vor cumpăra Chelsea trebuie să-l despăgubească pe Abramovici.

Nu știm prețul exact de vânzare. Mă pot imagina la Chelsea alături de partenerii mei. Mai întâi, trebuie să mă uit cu atenție la condiții. Ce vă pot spune acum este că nu m-aș băga în asta singur. Dacă voi cumpăra Chelsea, o voi face alături de un consorțiu de 6 sau 7 investitori”, a declarat Wyss pentru cotidianul elvețian Blick.

Roman Abramovici a cumpărat gruparea din Premier League în anul 2003, iar finanțată de el Chelsea a câștigat cinci titluri în Premier League, cinci FA Cup, trei cupe ale Ligii, de două ori Champions League și tot de două ori Europa League.

În anul 2003 l-a cumpărat pe Adrian Mutu de la Parma cu 18 milioane de euro, dar după câteva luni atacantul român a fost concediat după ce s-a dovedit că a consumat cocaină.

 

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe